Розпочав роботу Центр допомоги учасникам АТО при Волинській ОДА. ВІДЕО

Розпочав роботу Центр допомоги учасникам АТО при Волинській ОДА. ВІДЕО
Новостворений Центр допомоги учасникам АТО при Волинській облдержадміністрації розпочав свою роботу.

Журналісти Громадського.Волинь побували у їх офісі та розпитали детальніше, чим же займатиметься ця підструктура, уже після понад півтора роки із початку війни з Росією.

Щодо запізнілості створення такого Центру, то самі волонтери такого питання не задавали голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику. Та кажуть, що це пов’язано із змінами до Указу президента. Мовляв, щодо допомоги бійцям президент видав указ ще в березні, але там нічого не йшлося про долучення до цієї справи громадських активістів. І тільки у жовтні цього року були прийняті зміни до Указу, згідно з якими, уже була юридична підстава долучити до справ і волонтерів. Це й стало підставою відкрити Центр.

Координаторка з питань соціальної допомоги та роботи з волонтерами Центру Тетяна Должко проводить екскурсію ще напівпорожніми приміщеннями, адже волонтери вселилися сюди, на другий поверх будівлі, за адресою Привокзвальна вулиця, 12 всього лише у жовтні. Облдержадміністрація, яка ініціювала створення такого центру, віддала шість приміщень із декотрими меблями (столи, шафи). Попри неповну комплектацію, працівники центру уже працюють, збирають та обробляють інформацію й, найголовніше, далі продовжуть займатися допомогою армії як волонтери. Усі координатори Центру працюють безкоштовно. Навіть керівник, Олексій Кушнєр, тут не отримує ніякої зарплатні. Єдине, що дає ОДА, це: приміщення, певну базу для утримання офісу, також, – каже Должко, – будуть виділені певні кошти із бюджету, аби через Центр можна було реалізовувати різного роду заходи, надавати допомогу в першу чергу демобілізованим бійцям.

Тому, тут будуть надавати і допомогати з оформленням посвідчень учасника бойових дій, допомагатимуть бійцям оформляти путівки для проходження реабілітації у санаторно-курортних закладах. Окремо працюватиме напрмок із психологічної реабілітації. Координуватиме цю робота відома на Волині, практикуючий психолог Волинської обласної психіатричної лікарні Олена Звєрєва.

Юридичну допомогу надатиме майданівець, а віднедавна новообраний депутат Луцької міської ради, Артем Запотоцький. Питаннями взаємодії з центральними, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування займатиметься автомайданівець Андрій Попик.

За словами Тетяни Должко, головним завдяннням Центру є потрапити до хати кожного демобілізованого бійця і переконатися, що держава захистила усі його соціальні права та права його сім’ї.

Щоб зв’язатися із Центром, звертайтеся за телефонами: (063) 888 08 70 або (068) 886 08 04

Електронна пошта: [email protected]

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розпочав роботу Центр допомоги учасникам АТО при Волинській ОДА. ВІДЕО
09 листопад, 2015, 14:56