Бойовики використовують заборонену зброю - СЦКК

Бойовики використовують заборонену зброю - СЦКК
Бойовики ОДРО і ОРЛО застосовують озброєння, які мали б бути відведені за Мінськими домовленостями.

Про це повідомив генерал-майор Борис Кременецький на брифінгу з представниками СММ ОБСЄ, повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Володимир Скоростецький, повідомляє Українська Правда.

За словами Кременецького, особливе занепокоєння української сторони СЦКК викликають непоодинокі факти застосування бойовиками ОРДО/ОРЛО зразків озброєнь, які би мали бути відведені на встановлену відстань у відповідності до Додатку № 1 Доповнення до Комплексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 р. в частині, що стосується відводу танків, а також артилерійських гармат калібру до 100 мм і мінометів калібру до 120 мм (включно).

"З 7 по 9 листопада бойовики більше 20 разів застосовували 82-мм та 120-мм міномети, хоча у власних пропагандистських ресурсах вони розмістили інформацію про відведення від лінії зіткнення даного типу озброєння", - сказано в повідомленні.

Кременецький наголосив, що бойовики ОРДО/ОРЛО систематично використовують тактику провокування підрозділів сил АТО, одягнувший у форму ЗСУ.
За його словами, така провокація відбулася у неділю, коли відбулось понад годинне бойове зіткнення підрозділів сил АТО із бойовиками, які були одягнуті у форму ЗС України та використовували кольорові нарукавні пов’язки-ідентифікатори.

"Хотів би попередити, що такі випадки суперечать усім прийнятим міжнародним нормам та принципам ведення війни. Крім того, ми неодноразово інформували та попереджали СММ ОБСЄ про підготовку бойовиками НЗФ ОРДО/ОРЛО до провокацій, в тому числі й з використанням військових одностроїв української армії", – зазначив генерал-майор Кременецький.

У зв'язку з обстрілами позицій ЗС України, кількість яких постійно зростає, українська сторона звернулась до СММ ОБСЄ із проханням посилити патрулювання за низкою напрямків.

Також, керівник української сторони СЦКК підкреслив, що підрозділи ЗС України будуть надавати рішучу відсіч діям незаконних збройних формувань.

Крім цього, обстріли значно ускладнюють проведення ремонтно-відновлювальних робіт напередодні зимового періоду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Донбас, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та пора вже всіх сепарів напалмом закидати, шавки дебілоїда путіна
Відповісти
Ти тільки на диванчику у теплі такий сміливий? давай - уперед, напалму дати?:)
Відповісти