Кого бачать очільником Луцька мери найбільших міст краю*

Кого бачать очільником Луцька мери найбільших міст краю*
15 листопада – другий тур виборів міського голови Луцька. Хто має стати мером обласного центру Волині?

З таким запитанням ми звернулися до новообраних голів найбільших міст краю: Ковеля, Нововолинська і Володимира-Волинського...

Олег КІНДЕР, ковельський міський голова:

— Із луцьким міським головою Миколою Романюком ми йшли на вибори від різних політичних сил: я — від «Батьківщини», він — від Блоку Порошенка. Попри це обоє поділяємо думку: хоч згідно з виборчим законодавством посада мера стала політичною, міський голова повинен бути поза політикою, ставити на перше місце економічні питання. З моєї точки зору, діючий мер Луцька саме така людина: вміє займатися міським господарством і водночас має чітку патріотичну позицію.

На жаль, під час виборів люди іноді клюють на дешеву наживку. Вірять тим, хто гарно говорить, будує плани, які нереально втілити в життя. Чимало політиків, точніше політиканів, не заробили своїм трудом ні копійки, не збудували жодного об’єкта, не знають навіть, як функціонує, даруйте, каналізація, а керувати хочуть. І частина людей їм вірить. А потім уже наступного дня після голосування починають нарікати на владу. А все тому, що під час виборчого марафону поза кадром, так би мовити, залишаються буденні, конкретні справи, в які треба вкладати сили, вміння, і якщо хочете, душу.

Віктор САПОЖНІКОВ, нововолинський міський голова:

— Я обраний на посаду керівника міста вп’яте. Впевнений, що нововолинці віддали перевагу професіоналізмові, стабільності, управлінському й житейському досвіду. Думаю, так cамо зроблять і лучани. Адже керувати містом — не насіння лузати. На моє переконання, очільниками громад повинні бути ті, хто має глибоке економічне мислення, навички спілкування з людьми, керівний хист і досвід. Бо красиво говорити, багато обіцяти — це одне, а продемонструвати на ділі своє вміння із конкретним результатом — зовсім інше.

Втілити у життя обіцяне насправді дуже важко. Особливо зараз, з огляду на економічну кризу, спад в економіці, знецінення зарплат і пенсій, зростання вартості комунальних послуг та споживчих товарів. Це призводить до невдоволення і внутрішнього протесту громадян, під впливом якого дехто вважає, що треба міняти всіх і вся. Ці настрої дещо відобразилися і на результатах виборів у Нововолинську, тому я набрав менший процент голосів, ніж у попередні рази…

А кандидата на посаду луцького мера Миколу Романюка я знаю давно. Ще від того часу, коли він керував філією ПриватБанку і до періоду, коли п’ять років очолював обласний центр Волині. Він досвідчений управлінець, професіонал, людина енергійна і цілеспрямована. Тому, поважаючи право кожного на вільне волевиявлення, бажаю лучанам зробити правильний вибір. Щоб потім було менше розчарувань, нарікань на те, що помилилися. Волиняни заслуговують на гідне життя, і керівники в них повинні бути достойні.

Петро САГАНЮК, володимир-волинський міський голова:

— Невдовзі жителі обласного центру знову обиратимуть мера. Я однозначно хочу висловитися про кандидата на цю посаду Миколу Романюка. Він виростав у прямому й переносному значенні цього слова на моїх очах. Знаю його не один рік. Ще відтоді, коли Микола Ярославович після закінчення Львівського лісотехнічного інституту, де навчався і я, трудився майстром меблевого комбінату, коли працював у комсомолі, потім керівником обласної філії банку, згодом на посаді губернатора нашої області, й до сьогоднішніх днів, коли всі сили, натхнення віддавав роботі міського голови обласного центру. Усюди він залишав після себе добрий слід.

Микола Ярославович користується беззаперечним авторитетом у багатьох лучан, та й не тільки у них. Має чимало вірних друзів, прихильників. Це людина, з якою можна сміливо йти в розвідку. Думаю, що жителі міста зроблять правильний вибір, віддавши в другому турі голоси за Миколу Романюка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кого бачать очільником Луцька мери найбільших міст краю*
09 листопад, 2015, 19:17