Хто може очолити збірну України замість Фоменка

Хто може очолити збірну України замість Фоменка
Матчі плей-офф ЧЄ-2016 зі Словенією (14-го і 17-го листопада) стануть вирішальними для нинішнього покоління збірної України.

Для більшості гравців (Кучер, Шевчук, Тимощук, Ротань, Гусєв) Євро-2016, швидше за все, останній шанс зіграти зі збірною на великому турнірі, пише depo.ua.

Також вирішальними матчі плей-офф будуть і для головного терена збірної - Михайла Фоменка. Його контракт завершується 30-го листопада. Від результатів плей-офф залежатиме, чи продовжать з ним контракт до літа 2016-го, коли відбудеться Євро, або вже до нового року ми дізнаємося прізвище нового наставника національної команди.

Хто прийме збірну після Фоменка

Відставка Фоменка - лише питання часу. Звичайно, якщо збірна України вийде на Євро-2016, наставник залишиться на чолі команди до літа 2016-го року. Якщо словенцям у плей-офф програємо - Фоменко піде 30-го листопада.

За інформацією джерел, головним кандидатом на посаду тренера збірної України є наставник "Дніпра" Мирон Маркевич. З ним вже відбулася розмова. Все залежить також від роботи Маркевича у "Дніпрі", з яким у наставника діє контракт до 2017-го року. Цілком можливо, що Маркевич зможе поєднувати посади, як робив це свого часу у "Металісті" Ярославський (2010-го року). От тільки для Ярославського у той момент Маркевич на чолі збірної був вигідний з іміджевої точки зору. Невідомо, як налаштоване керівництво "Дніпра" в цьому плані і чи є у контракті Маркевича з клубом заборона на поєднання посад у клубі та збірних.

Маркевич - добре чи погано?

Насправді, Маркевич - це і не добре, і не погано. Якщо в "молодіжці" після відставки Ковальця і приходу Головка, про який ми вже повідомляли, результатів очікуватимуть у наступному відборі, оскільки Головко працюватиме з хлопцями, яких раніше виводив на юнацьке Євро, то у національній команді ситуація більш складна.

Маркевичу доведеться зіштовхнутися зі зміною поколінь. Старіючі лідери (Ротань, Селезньов, Гусєв, Кучер) і необстріляна молодь (Коваленко, Зінченко...) - ось головні загрози для збірної у наступному відборі на ЧС-2018, де ми гратимемо проти бойових ісландців, хорватів, турків та команди Фінляндії.

Маркевич особливо ніколи не славився вмінням працювати з молоддю. А саме вона має посісти у збірній місце старої гвардії. Тим більше, що збірна - це не клуб. Якусь тактичну модель виробити складно через короткий тренувальний процес. Роботу тренера збірної можна охарактеризувати наступним чином: береш готових футболістів з клубу, розставляєш їх на потрібних позиціях, даєш установку - все.

Особливістю збірної України є дуже обмежений вибір виконавців і така сама обмежена їхня здатність виконувати різноманітні ролі на полі. З приходом Маркевича кількість виконавців не збільшиться, і якість не покращиться.

Тому перспективи збірної з Маркевичем досить туманні. Але наразі в Україні, мабуть, немає тренера, який може щось змінити радикально.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
рано ще маркевичу збірну брати.
замолодий ще
Відповісти
Кварца їм! будуть всі грати.
Відповісти