День Незалежності Польщі відзначили у Луцьку

День Незалежності Польщі відзначили у Луцьку
День Незалежності – величне свято в історії будь-якого народу. На шляху до побудови вільної та суверенної держави Польща пройшла складний та довгий шлях.

Свято припадає на день завершення Першої світової війни, 11 листопада 1918 року. В результаті чого, після 125 років поділу Польщі між Пруссією, Росією і Австрією, відродилась країна, пише ВОДТРК.

«Це велике наше свято, день коли Польща знову могла повернутися на карту Європи, і стала Незалежною державою, але вона була досить короткою, бо потім знову Друга Світова війна була тяжким випробуванням для поляків, це дуже велике свято, в Польщі ми завжди святкуємо на високому рівні», – розповіла Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи.

Нині в Україні та на Волині зокрема, діє чимало польських товариств, налагоджено тісну співпрацю в освітній та культурній сферах.

«Польща була одним із найближчих партнерів і під час Революції гідності, складних подій на cході. Сьогодні і Уряд, і Верховна Рада, і Президент у розвитку України застосовують багато польського досвіду. Це стосується і реформи децентралізації, спільних проектів розвитку, стандартів і правил. Дружба українського та польського народу надзвичайно важлива. Тепер, коли Україна обрала для себе європейський вектор розвитку, ми активно використовуємо польський досвід, реалізовуються проекти транскордонного співробітництва», – наголосив під час урочистостей заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук.

З нагоди знаменної дати у Луцьку відбулися урочистості. Концерт вразив своєю витонченістю та шляхетністю. Звучали музичні та літературні твори відомих класиків у виконанні працівників консульства Республіки Польща у Луцьку, артистів Волинської обласної філармонії та академічного камерного оркестру «Кантабіле».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прекрасний захід!дякую!Найвища оцінка!!!
Відповісти
Россия - агрессор? Ждемс реституцию
Відповісти
Цікаво чи дали поляки уних провести день незалежності України?
Відповісти