У Луцьку продовжується суперечка за землю навколо автостанції №1

У Луцьку продовжується суперечка за землю навколо автостанції №1
Представники автостанції не з’явились на засідання погоджувальної комісії щодо плану території, прилеглої до АС №1, через що засідання не відбулося.

10 листопада не відбулась погоджувальна комісія з врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації: "Детальний план території прилеглої до АС №1 на вул. Конякіна, 39 у м. Луцьку", на якій мали розглянути питання щодо землі навколо автостанції №1, а саме знесення кіосків та погодження нового плану території, прилеглої до автостанції.

Проблема «назріла" з тих пір, коли міська рада не захотіла продовжувати оренду земельної ділянки площею 2,5 гектари ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій», оскільки вирішили прибрати кіоски, а один із власників такого кіоску свого часу навіть приватизував землю під ним і право власності на цю земельну ділянку довів у суді.

Як стало відомо на засіданні, на земельну ділянку автостанція мала державний акт і в 90-х роках надала дозвіл на встановлення торгових кіосків, декотрі з яких були пізніше переобладнані в кафе. Проте територія, де розташована автостанція, передана у постійне користування, а територія, де розташовані кіоски, - комунальна. Один з підприємців приватизував земельну ділянку під кіоском і довго доводив у судах, що це його приватизована земля, і навіть більше – суди він всі виграв, а тому цю земельну ділянку необхідно вилучити з державного акту, який належить автостанції і переробити план території, прилеглої до АС №1.

20 травня міський виконком прийняв рішення «укласти угоду з відповідною сертифікованою проектною організацією і підприємцями Геруном Юрієм Євгенійовичем та Ляшенком Вадимом Вікторовичем на розробку детального плану території навколо автостанції №1 на вулиці Конякіна, 39 в місті Луцьку, із залученням коштів вказаних суб’єктів господарювання».

Однак через спірні питання, які виникли внаслідок розробки детального плану навколо автостанції, рішенням виконкому й створили цю погоджувальну комісію, на засідання якої не з’явились представники від автостанції, а через це засідання не відбулося.

Один з присутніх на комісії заявив, що «автостанція навідріз відмовляється брати участь у засіданнях погоджувальної комісії», а тому запропонував не включати їх в склад, адже наступного разу можуть знову зірвати це засідання своєю неявкою туди.

Однак голова комісії Лариса Соколовська зазначила, що обговорювати і вирішувати сьогодні якісь питання вони не будуть

«Що можна обговорювати, як половини немає? Я як голова комісії пропоную поговорити на будь-які теми, але якихось рішень сьогодні приймати не зможемо», - зазначила Лариса Соколовська.

Натомість голова комісії запропонувала перенести засідання, а управління архітектури та містобудування - в письмовій формі попередити всіх, що буде засідання наступного тижня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще би циганів вигнали
Відповісти
Останні новини
У Луцьку продовжується суперечка за землю навколо автостанції №1
10 листопад, 2015, 13:21