До відома отримувачів житлових субсидій

До відома отримувачів житлових субсидій
Громадяни, які звернулись за призначенням житлової субсидії, а також ті, яким субсидія перерахована автоматично на новий термін, інформацію щодо розміру та терміну призначення субсидії можуть отримати в усіх пунктах прийому комунальних платежів. Зазначена інформація відображається в квитанції про оплату за житлово-комунальні послуги.

Житлова субсидія розраховується окремо на неопалювальний (з травня по вересень) та опалювальний (з жовтня по квітень) періоди. З настанням опалювального сезону субсидія розраховується з врахуванням соціальної норми на опалення житла. У випадку, якщо в неопалювальному періоді субсидія не вийшла по розрахунку, її розмір буде автоматично перерахований за жовтень місяць відповідно до кількості днів з початку опалювального сезону та за кожний наступний місяць опалювального періоду. Також, при зміні цін та тарифів на житлово-комунальні послуги, субсидія перераховується автоматично без звернення громадян.

Житлова субсидія розраховується в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами. Громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов'язані щомісячно сплачувати свою обов'язкову частку витрат на оплату цих послуг. За спожиті понад норму послуги оплачується їх повна вартість.

Якщо сім'я економно споживає комунальні послуги, то різниця у вартості спожитих та нормативних послуг відображається в квитанції в графі “Переплата”. Зазначена сума зараховується такому домогосподарству в рахунок оплати цих послуг, в т. ч. обов'язкової частки платежу, на наступні розрахункові періоди.

У випадку проведення заявником оплати за житлово-комунальні послуги в повному розмірі місячних нарахувань та призначення субсидії за попередній місяць, сума здійсненого платежу буде відкорегована на суму призначеної субсидії та відображена в квитанції в графі “Переплата”.

З питань призначення житлової субсидії мешканцям міста Луцька необхідно звернутись в департамент соціальної політики Луцької міської ради (пр-т Волі, 4а; каб. 109, телефони для консультацій: 724161; 284165; 284172; 284174; 284175), громадську приймальню № 1 (пр-т Соборності, 18; телефон для консультацій 774471) та громадську приймальню № 2 (вул. Бенделіані, 7; телефон для консультацій 265961).

Просимо всіх користувачів субсидій звернути особливу увагу на інформацію щодо надання субсидії, яка розміщена в квитанції по оплаті за комунальні послуги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: субсидії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До відома отримувачів житлових субсидій
10 листопад, 2015, 14:40