Обличчя Луцька спотворила зовнішня реклама: потрібна «чистка»

Обличчя Луцька спотворила зовнішня реклама: потрібна «чистка»
На сайті Єдиної системи місцевих петицій оприлюднили ініціативу щодо зовнішньої реклами у Луцьку.

Лучанин вважає, що місто потрібно очистити від зовнішньої реклами, про що і пише у зверненні на місцевому сайті петицій.

Нагадємо, нещодавно містяни повстали проти «брутального секонд-хенду» у центрі Луцька.

У своїй ініціативі автор пише:

«Луцьку потрібна чистка від візуального забруднення, до якого призвело заклеєння вулиць міста зовнішньою рекламою. Вона спотворює місто. Замість того, щоб створювати єдиний малюнок, який гармонійно поєднується з будівлями Луцька, вона покриває їх великими брудними плямами.

Це стосується і великогабаритної реклами, і частини вивісок. На жаль, більшість бізнесменів дбає про привернення уваги клієнта, а не про вигляд міста, в якому він працює.

Ми знаємо, що в Луцьку існує Порядок, який регулює вигляд зовнішньої реклами. Однак очевидно, що він неефективний.

Пропонуємо міській раді цивілізувати рекламу шляхом змін у Порядку, залучивши до його створення не чиновників, а експертів у галузях дизайну та містобудування. Можливо, й за кордону.

Також пропонуємо заборонити великогабаритну рекламу в центрі міста взагалі. Приміром не лише білборди навпроти ЦУМу, але й великі розтяжки на "Пано". Ці "об'єкти реклами" замінити на великі малюнки вуличних митців, приміром, мурали.

Для нагляднішої агітації подивіться як виглядає Луцьк без реклами в проекті Вікторії Величко: http://slovovolyni.com/ukr/volyn/21815/

Також почитайте як від реклами позбавилися в Сан-Паулу, де за рік забрали з вулиць 15 тисяч "реклам": http://geektimes.ru/post/263790/?mobile=no

Це реально зробити в Луцьку. І перший крок - це збір голосів під петицією».

Звернення уже зібрало 79 підписів громадян із 300 необхідних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Реклами у нашому місті не так вже й багато
Відповісти
Немає чим зайнятись, чесне слово ! Реклама - двигун продажів . Товар продається - заводи працюють і працівники накормлені!
Це совкова, навіть більш сталінська, манера все заборонити в все втрутитись.
Мені цікаво хто це має визначати чи гарно чи ні , і хто має забороняти? кабінетні держиморди які світу білого не бачать?
Давайте жити вільно і поменше заборон ! І нехай вільний ринок всіх розсудить
Відповісти
Шановний Маркетолог! Ви бували за кордоном? Відвідували такі міста як Люблін, Краків, Будапешт, Відень та ін. ? Як відомо, з вільною торгівлею та маркетингом там усе в порядку! А таку жахливу рекламу, велетенські вивіски, потворні прибудови, що нищать фасади будівель бачили? Сталіна там не було і в совєтів також, але знаю точно, що вчепити на фасад кондиціонер, супутникову антену, велетенську вивіску рекламний щит - борони Боже! Вставити у старий будинок пластикові вікна та двері - категорично заборонено! Збудувати будівлю, яка б спотворила панораму міста чи перекрила вид на море, гори, річку - смертний злочин! Тому і полюбляють наші громадяни прогулюватися затишними старими вуличками європейських міст! А що ж Луцьк??? А йому без малого 1000 літ! Давайте зас..емо його рекламою - двигуном продажів!
Відповісти
Підтримую!!
Відповісти
Останні новини
Обличчя Луцька спотворила зовнішня реклама: потрібна «чистка»
11 листопад, 2015, 14:05