Класний керівник прокоментувала інцидент із побиттям ковельської школярки

Класний керівник прокоментувала інцидент із побиттям ковельської школярки
Зважаючи на набуття розголосу у ЗМІ історії про побиття шестикласниці ковельської школи, з'явилася і опозиційна відповідь від класного керівника Савчук Ольги Петрівни.

Її коментар опублікували у спільноті Типовий Ковель у соцмережі ВКонтакті. Подаємо допис без змін:

"Одинадцятирічних дітей звинувачують у звірячому побитті, а "жертву", після звернення в лікарню відразу відпускають додому. І тільки наступного дня кладуть не в травматологію, а у дитяче відділення. Звинувачення починається з того, що дівчину образили в класі, причиною стало "відео", зроблене в туалеті,а згодом з'ясовується, що дівчинка, яку звинувачували найбільш активно, навіть не мала при собі телефону. Подія сталася не на уроці, а між уроками (трудове навчання 2 уроки підряд, між ними перерва 5 хвилин - коли і відбулися події в туалеті, і виходить трактовка "по серед уроку"). Далі, за ствердженнями нині популярної тут Юлії , дівчата повернулися в клас, і розказали однокласникам-хлопцям (які в той момент знаходилися у майстерні, що розміщена за межами шкільної будівлі) і почали сміятися з дівчини усім класом, принижуючи її цим. На що "жертва" відреагувала пхнувши кривдницю,але та пожалілася хлопцям, які виріішили здійснити "фізичні та психічні розправи", що так яскраво описувались у пості та коментарях.

Але чи було це на справді так? Можливо, це сама Настя, котра повернулася з туалету пізніше однокласниць, вскочила у клас і вдарила Віку по обличчю, обізвавши всіх, хто її заспокоював? Після чого, вчителька намагається заспокоїти Настю, і пропонує їй уникнути продовження конфлікту, та піти додому на 10 хвилин раніше. Але пропозиція була відхилена. По закінченню уроків хлопці повернулися до класу, щоб провести дівчат додому, так як уже темно, В. попросила їх притримати Н так як боялася, що саме "жертва" її і поб'є. Ніяких фото нікому показано не було, так як їх просто не існувало. Вчителька по закінченню уроку встає і слідкує за дверима, щоб пересвідчитись у тому, що всі покинули клас, виходячи останньою, на сходах зустрічається з прибиральницею, та разом натикаються на чийсь рюкзак. І майже одразу за ним повертається "жертва" без будь-яких ознак побиття чи скарг на сам факт. Коли вчителі виходять зі школи, на сходах немає нікого з можливих учасників конфлікту (6 клас), чи ознак самого конфлікту.

Певно, саме за ці 5 хвилин мої діти (кл. керівник) згідно з коментарями "по-звірячому" побили однокласницю, при чому так уміло, що дитина не кричала, не плакала, і дісталася додому своїм ходом, за 10-15 хвилин. Бо ж саме о 18:30 мама подзвонила директору, щоб повідомити його, про те, що сталося. Образившись на уточнення директора, стосовно того, де ж саме це сталося, повідомила, що буде звертатися до міліції.

Я, класний керівник, дізналася про цю історію, не від потерпілих, а від мами однієї з учениць, яка випадково, почула про це у маршрутці, від мами "побитої" дитини, котра вже почала жалітися на це людям, які були цілком далекі від даної ситуації.

Як тільки мені стало про це відомо, я вирішила поцікавитися деталями, тоді ж і почула саме про побиття, і одразу після цього, перепитала про подї на уроці у своєї сестри (вчительки трудового навчання), котра сама виявилася здивованою, та не знала як реагувати на почуте. У зв'язку з цим, я зателефонувала до лікарні, щоб уточнити діагноз, та підтримати дитину. Але мені, повідомили, що дівчинка з мамою знаходяться вдома. Наступного дня, дівчину поклали в дитячу лікарню зі скаргами на головний біль та нудоту(зі слів медперсоналу). Але родичі дівчини, знали про діагноз уже наступного дня, та виклали у інтернет ось таку історію.
Це моя точка зору на дану подію, ви можете вірити в неї, або ні, але я також маю право бути почутою.

Свою точку зору, ви можете залишити нижче, у такому ж стилі, як робили раніше у інших коментарях, з бажанням "прикопати у лісі" чи тому подібне. Але досить уже обмовляти моїх учнів у такій безграмотній та брудній манері, фабрикуючи так званий "резонанс".

Чому ж 32 дитини оголошені брехунами та "звіриною" (бо ж саме у такій манері була виконана "розправа") і тільки розповідь 1 дитини та обмовляння її родичів мають вагу?", - йдеться у дописі вчительки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 30
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ті - діти, а одинадцятирічна дівчинка - "жертва", ще й в лапках. Я та вчителька медогляд у психіатра пройшла???
Відповісти
та жертва зараз сдиить собі спокійно та ріжеться в карти, попутно не забуваючи пострибати на ліжку, батьки проплатили, а ви тішитеся собі як стадо, хіба не прекрасно?
Відповісти
так тому, що певно вже батьки тих дытей, щось їй наобіцяли от і шкіриться
Відповісти
Чесно, я б їх (цих вчительок-сестер) просто звільнила, їм навіть прибиральницям не можна працювати у школі. Їм просто потрібно бути подалі від дітей, бо вони НЕ ПЕДАГОГИ!!! Замість того, щоб переживати і перейматись, чи часом саме їх вини немає у тому, що сталося, чи може не так виховували, не вклали дітям у голови світле й добре. Але звинувачувати в усьому дитину, перекладати на неї усі недоліки виховання, не бачити, що у класі діється під самісіньким носом???
Відповісти
я випускник тієї школи, моєю класною керівничкою була саме ця вчителька, і повірте мені, таких люей взагалі мало, а її професійна підготовка як вчителя, просто чудова, вона не раз помагала нам, і захищалась за нас, коли ми в школі якусь шкоду робили. шкода що ця не приємна ситуація сталася саме з Цією вчителькою, всі хто її знає, всі їй думаю співчувають...
Відповісти
Такого в школі не повинно бути!!!!З допису класного керівника випливає, що винна мама"жертви", "жертва"і форограф з космосу.
Відповісти
У цьому класі, я так зрозумів, телефон тільки у "жертви".
Відповісти
Директори шкіл замість того щоб робити "шикарні" ремонти невіть-де, краще б повставляли двері у туалетах, бо це дійсно необхідно. Щоб ці 32 "жертви-збочинці" не мали змоги знімати на телефон. Шкода дитини для неї це велика психологічна травма. А ті "підагоги", якщо зайняли позицію "грошовитіших" батьків заслуговують щонайменше на догану.
Відповісти
Всім класом кинутись на одну дівчинку - це не хлопці, а "сци*уни".
Відповісти
Вчительок звільнити обох за це неподобство.
Відповісти
Шкода дитини важко їй буде вчитися у цьому класі не діти, а виро*ки. Особливо ці дві малі "збочинці-брехунки"
Відповісти
После этого поста, я убедилась что класовод дура позднейшая. По статье уволить .
Відповісти
Нормально - це заборонити дітям у школу брати мобільні телефони, але ж у нас "страна ....."
Відповісти
нормально - це в туалетній кабінці поставити двері.
Відповісти
Ми не знаємо цих дітей і не можемо судити. Може те дитя і невинно постраждало , а може і доскакалось.Підтримую тата і тата2. Дійсно в туалеті треба двері зробити, а мобіли в школі -заборонити. І не судіть вчителів. Краще виховуйте своїх дітей здому належно. А то народити народите, а виховує хай хтось і відповідно буде винним
Відповісти
а згадайте себе в свої школьні роки(а імінно 90-ті) тоді кожин день драки на перервах, і нічо ніхто не роздував, і всі нормально жили, а тут обідили- чи ні, таку шуміху роздули, батькі, чи то родичі ви оприділіться з своїми свідченнями, говоріть вже одне і те саме, хватить молоти що попало, так проблема в школі є, але не така значна як це отут роздуто.. реально шкода класного керівника..
Відповісти
Драки??? Кожен день? До струсу мозку? Що за абсурд...
Відповісти
драки як в дітей, і не до струсу мозку, в тієї дівчини не має ніякого струсу мозку, просто ситуацію роздули, і прибідняются..
на мою думку, нехай краще б моя дитина вчилась в тій школі що я, коли діти гралися, билися, гуляли на вулиці, на санках, на річчці, а не так як счас, що не що - в сльози, сидять цілими днями в компютерах, телефонах, в селах в бабусів і дідусів.. і т.д а счас що? в дітей зовсім інші точки зору, і здебільшого- це матеріальні, клись всі були рівні, а зараз зовсім інакше...
Відповісти
в села до бабусів і дідусів- не зажинеш (описавсь)
Відповісти
Шкода мені Вас, шо ви в такий час вчились що "драки" для Вас - це норма....А, ми зараз не в 90-тих роках, і це не норма, коли дитина повертається зі школи не зі знаннями, а з черепно-мозковою травмою, з порушеною психікою на все життя, і зацькованою усім класом. Дитина, якій її однокласники свідомом в очі говорять "ми її ніколи не любили", а одна дівчинка-однокласниця в анкеті написала, що взагалі її ненавидить... Невже класний керівник цього ставлення не помічала?
Відповісти
та замнуть цю історію, як і все в нашій державі.
Відповісти
В школах сьогодні не вистачає елементарної дисципліни - доконаний факт. Дітям катастрофічно не вистачає виховання та найпростіших знань правил поведінки. В молодшій школі можна почути такий відбірний мат, що одеські портові вантажники відпочивають. І нема чого робити з вчителів нелюдів. А деяким дітям (не всім!) добра різка пішла б тільки на користь!
Відповісти
Мені страшно за учнів цієї школи, бо якщо ЦЯ вчителька найкраща, то які тоді інші?
Цікаво, що випускники школи, які тут пишуть хвалебні оди вчительці мало того, що безграмотні, так ще й зустрічаються такі хами, як оце ти.
Відповісти
Діти бувають дуже жорстокі, а коли керівник вибирає улюбленців він обирає і того, кого має цькувати і ненавидіти обрана "еліта". І ніхто, окрім батьків і часу не розсудить це в нашій системі освіти. В першому випадку дитина і її батьки стають вигнанцями на весь час навчання в цій школі, а якщо це невеличке місто то і в місті. В другому випадку дитина отримує велику психологічну травму, яка лишиться з нею на все життя у вигляді постійних психологічних перепон, які не зникнуть без професійної допомоги.
Судячи зі слів і тону, в якому написано звернення керевника - це саме цей випадок. Адже людяний і професіний керівник, залишився б на якийсь час з цією дитиною і мав би обговорити цю ситуацію, а не відпускати на чотири сторони всіх після такого конфлікту. Мені дуже шкода цю маленьку дівчинку, гідність якої було принижено в кілька етапів і ще буде принижено не один раз за час навчання, при спогаді про цю історію, адже вона вже стала без власної згоди "білою вороною".
P.S. І двері тут зовсім не проблема, проблема у рівні підготовки спеціалістів і людяності.
Відповісти
Вважаю, що питаня в тому, щоб вчити дітей толерантно ставитись один до одного: образливі прізвиська, відверті провокації - це ж на кожному кроці. Знімати відео в туалеті чи імітувати зйомку (що нічим не краще) - неприпустимо! А вина педагога в тім, що вчасно не розібралась в ситуації. Треба було вивести обох дітей в коридор чи порожній клас і з"ясовувати все там, без присутності всього класу.
Відповісти
Прочитавши коментарі класного керівника, стає зрозуміло, що дитину цькували щонайменше за мовчазної підтримки даного "педагога". Звільнити її потрібно однозначно і провести ретельну перевірку в школі.
P.S.Дуже насмішили відверті прихильники і колишні учні того вчителя - в коментах такі тупі граматичні помилки, причому однакові, що зразу видно рівень шкільної підготовки!
Відповісти
Можливо моя думка когось зацікавить з новоутворених депутатів. Потрібно прийняти закон, який би дозволив би встановити камери відеоспостереження у класах, коридорах, при шкільній території. І тоді всі думали що роблять, так як їх свідчення можна буде перевірити. Знайти кошти я впевнений не проблема, це 1 комп'ютер-сервер і камери (це не великі витрати, для безпеки як дітей, так і викладачів).
P.S. Як на мене, винуватий викладач, але це моя особиста думка. А щоб підтвердити слова викладача чи школярки, можна одну з них звозити на поліграф... І тоді всі питання, сумніви відпадуть самі собою.
P.P.S. Не так давно у мене був діалог на подібну тему з приятелем... Він прихильник того, щоб було як колись... Підійшов викладач, тріснув указкою дитину і для школяра це уже наука, що так робити не можна. А ось молоді спеціалісти цього бояться робити, так як зараз діти занадто розумні. Я прихильник останнього... Тому і переконаний, що педагог, яка написала цей текст винна на 95%... І як завжди хоче перекласти винну на дитину, але зрозумійте одне, діти зараз не такі, якими були Ви, вони знають свої права. Дай Вам Бог, щоб на Вас не завели кримінальне провадження, так як Ви несете відповідальність за дітей які знаходяться у школі (не важливо, чи це урок чи перерва), по за територією школи Ви не відповідаєте за них.
Відповісти
І на додаток, не так далеко від Ковеля
http://www.detector.rv.ua/
Періодичні перевірки працюючого персоналу 450 грн. + витрати на автобуси.
Відповісти
Камери кажеш))) от скажи розумнику,а ти був би не проти під час свого повного робочого дня бути під прицілом відеокамери?? Ти заробляеш на детекторній перевірці??? З якого такого дива вчителів вищезгаданих повинні тягнути на детектор брехні???...У нас уже у всіх структурах пройшли перевірку на цьому апараті?? я не захищаю цих вчителів..так як і батьків цих учнів.про яких йде мова вже тиждень на сторінках провідних інтернет видань області...Не спорю.прецедент важливий...але не єдиний .який заслуговує уваги на таке обговорення,яке нам намагаються впихнути журналісти....Більш серйозні теми вони мабуть що бояться піднімати...бояться за свою,вибачте,дупу...Вчителі одні з найменш незахищених в своїх правах (я що до професії)..от і можнавідігратись...і роботу свою показати журналістам...На митницю!В податкову!Невзорови ви наші!
Відповісти
У всьому винні батьки, які не здатні виховувати своїх дітей нормальними людьми, бо й самі давно забули, що крім "бабла" є ще морально-етичні норми,пристойність, людяність, спвічуття, є рамки, яких людина, якщо вона не бидло, зобов"язана дотримуватись. Так ні ж, мізки вже у всіх повсихали від сидіння в "кАнтактах", зараз навпаки, ті хто не прегризає горлянок іншим - лох, той хто вчиться "заучка" і "ботан", хто поводиться скромно і пристойно і відповідно виглядає - "отстой", чи ви всі про це не знаєте?От і маємо, те що маємо.
Відповісти
Останні новини
Класний керівник прокоментувала інцидент із побиттям ковельської школярки
12 листопад, 2015, 11:15