Що найчастіше незаконно вивозять за межі України волиняни

Що найчастіше незаконно вивозять за межі України волиняни
Протягом січня-жовтня 2015 року посадові особи Волинської митниці ДФС спрямували 142 повідомлення про порушення митних правил з ознаками злочину до органів досудового розслідування, а це в 3,5 рази більше проти аналогічного періоду минулого року.

У 65 випадках на підставі матеріалів Волинської митниці ДФС відкрито кримінальні провадження та внесено відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування, інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Загалом протягом десяти місяців 2015 року оперативні працівники Волинської митниці ДФС запровадили 1 573 справ про порушення митних правил, або в 1,4 рази більше як торік. Сума встановлених порушень у цих справах – 59,2 мільйона гривень.

Як свідчить аналітика, при ввезенні найчастіше предметами правопорушень стають промислові товари, зокрема у 91 відсотку випадків.

Тим часом, предметом правопорушень при вивезенні у 42 відсотках випадків була валюта.

У Волинській митниці ДФС констатують, що типовими предметами правопорушення при вивезенні за межі України до Польщі залишаються цигарки, що переміщуються фізичними особами з приховуванням від митного контролю у конструктивних порожнинах та у спеціально виготовлених тайниках транспортних засобів. Зокрема, посадовці Волинської митниці ДФС припинили 633 випадки незаконного вивезення тютюнових виробів, з незаконного обігу вилучено 268 752 пачки цигарок вартістю 3 224 091 грн.

З порушенням митного законодавства найчастіше вивозять продукти харчування, автозапчастини, валюта, будматеріали, товари легкої промисловості.

Разом з тим, залишається тенденція до незаконного вивезення за межі митної території України дорогоцінного каміння органогенного утворення – бурштину. У звітному періоді складено 21 протокол про ПМП, де предметами правопорушення був бурштин. Зокрема, в зоні діяльності Волинської митниці ДФС вилучено 168 131,949 г цього каміння вартістю 6 382 252 грн.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що найчастіше незаконно вивозять за межі України волиняни
12 листопад, 2015, 09:46