У Луцьку відомий юрист презентував проект «Відкритий Суд»

 У Луцьку відомий юрист  презентував проект «Відкритий Суд»
Станіслав Батрин переконаний, що фільмування судових процесів дасть змогу повернути довіру до судової системи.

12 листопада у коворкінг-центрі «Репортер» відбулася зустріч із відомим юристом, громадським діячем Станіславом Батриним.

Він розповів, що основними завданнями проекту "Відкритий суд" є проведення відеозйомки судових процесів в усіх регіонах України, їх оприлюднення в Інтернет, та кваліфікований аналіз із залученням фахівців у сфері цивільного, кримінального, адміністративного права на предмет порушення суддями закону.

Тобто залучать до перегляду відео-експерта з винятково хорошою репутацією, який і дасть оцінку відзнятому судовому процесу.

«Мета проекту – відновлення довіри до суду. Ми не фіксуємо тільки поведінку суддів, а й всіх учасників процесу. Неналежний рівень підготовки прокурора, або того ж таки адвоката», - зазначив юрист.

Також Станіслав Батрин розповів про можливість участі у «Репортер відкритого суду», спрямованому на залучення активних і свідомих громадян до моніторингу діяльності судів та виявлення порушень під час судового процесу, або ж навпаки - демонстрація в відеоматеріалі зразкової поведінки усіх учасників судового процесу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Батрин? Чим відомий? Назвіть виграні справи. Вперше чую про цього чувака. Знаю відомих і скандально відомих, а про цього не знаю нічого. ?.
Відповісти
може хоч так судді будуть більш об'єктивними ніж суб'єктивними. Молодець невідомий нікому юрист
Відповісти
Суди бувають різні, то ж чи усі погодяться на їх показ? Очевидно, це не "відомому" юристу вирішувати, а сторонам. З відеозйомкою ніхто ж під ковдру в ліжко цього юриста не лізе.
Відповісти
З моменту прийняття змін до Закону «Про судоустрій та статус суддів» кожен може фіксувати судове засідання на свій телефон, планшет чи фотоапарат. Зокрема ч.3 ст.11 цього Закону передбачає проведення відеозапису судового засідання без окремого дозволу судді. А тому, саме керуючись цією нормою Закону будь-який вільний слухач може зафіксувати на камеру судовий процес

І сторони не вирішують хочуть щоб знімали їх, чи ні, так як з моменту подачі позовної заяви до суду, вони втрачають приватність, за винятком певних категорій справ!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відомий юрист презентував проект «Відкритий Суд»
12 листопад, 2015, 12:00