У Старомі місті обмежать рух авто біля Луцького замку

У Старомі місті обмежать рух авто біля Луцького замку
Виконком має намір обмежити рух транспорту територією державного історико-культурного заповідника Луцька, а натомість – облаштувати по-європейськи цивілізовані місця для паркування легковиків та екскурсійних автобусів.

Про це пише Район.Луцьк.

Свої наміри члени виконкому виклали в проекті рішення, який опублікували на сайті міськради для ознайомлення та обговорення громадськості.

Зокрема, в проекті рішення «Про врегулювання питання щодо обмеження проїзду транспорту на територію історико-культурного заповідника у місті Луцьку» йдеться:

«Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення виконавчого комітету міської ради від 22.07.2015 № 417-1 «Про затвердження проекту-схеми організації дорожнього руху в старій частині міста Луцька», з урахуванням пропозицій громадськості (в тому числі мешканців житлових будинків, представників підприємств та закладів, розташованих на території Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку) виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Обмежити проїзд автомобільного транспорту на територію Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку до 200 транспортних засобів за одну годину.

2. Встановити цілодобовий режим роботи систем обмеження руху транспорту – болардів (протитаранні автоматичні висувні стовпи, дорожні бар'єри, які вмонтовуються в дорожнє полотно) – при в’їзді на територію історико-культурного заповідника.

3. Рекомендувати суб’єктам господарювання здійснювати доставку матеріалів для господарської діяльності, а також доставку інших вантажів до об’єктів, розташованих на території історико-культурного заповідника, з 19:00 до 7:30».

Водночас виконком планує навести лад із парковками у Старому місті. В проекті приписано, що переможцю конкурсу з визначення оператора паркування транспортних засобів у місті Луцьку – приватному підприємству «Ельбе УА» – потрібно встановити системи обмеження руху транспорту та паркомати для сплати вартості утримання майданчиків для паркування, під’єднати їх до електромережі. А також забезпечити безперешкодний проїзд на територію історико-культурного заповідника автомобільного транспорту:

– громадян, які проживають на території заповідника;

– служб оперативного реагування (надзвичайних ситуацій, міліції, невідкладної медичної допомоги, аварійних), комунальних служб, зв'язку та енергопостачання;

– підприємств, установ та організацій усіх форм власності, розташованих на території заповідника які мають на своїй території облаштовані місця для паркування транспортних засобів.
Як пояснив директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк, окрім публічного ознайомлення з проектом на сайті міськради, його винесуть на розсуд громадськості під час «круглого столу» наприкінці листопада.

Після низки узгоджень проект скерують на розгляд виконкому. Якщо виконавчий комітет затвердить рішення, то вже з грудня розпочнеться реалізація задуманого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.