Україна на крок ближче до безвізового режиму

Україна на крок ближче до безвізового режиму
Ухвалення Верховною Радою законопроектів безвізового пакету наближає Україну до повного виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з боку ЄС для українських громадян.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє Укрінформ.

«Цей тиждень, я впевнений, стане історичним, бо Україна ухвалила надзвичайно важливі рішення і зробила надзвичайно важливий крок, який її впритул наблизив до виконання умов Плану дій щодо безвізового режиму», – заявив він під час зустрічі з відомим фінансистом, меценатом, засновником Міжнародного фонду «Відродження» Джорджем Соросом.

Президент також привітав позитивне голосування за антидискримінаційну поправку до Трудового кодексу. На переконання Президента, це є початком формування європейського обличчя нової України та підтвердженням проєвропейської еволюції української ментальності.

Глава держави висловив вдячність народним депутатам за підтримку зазначених рішень. «Впевнений у тому, що це є наше спільне досягнення – Президента, Уряду, Парламенту, громадянського суспільства, журналістів, усього Українського народу, усіх, хто не залишився байдужим для того, щоб продемонструвати серйозний прогрес в імплементації нашої Угоди про асоціацію», – сказав Порошенко.

Президент також відзначив ухвалення пакету антикорупційних законів. «Це є свідченням дуже рішучих намірів щодо серйозної боротьби з корупцією», – наголосив Порошенко.

Президент зазначив, що, як гарант законності в державі, вимагатиме від Антикорупційного бюро, Національного агентства із запобігання корупції, Національного агентства з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, Антикорупційної спеціалізованої прокуратури, якнайшвидшої та ефективної роботи.

У свою чергу, засновник фундації «Відкрите суспільство» Джордж Сорос наголосив на важливості прийнятого Верховною Радою пакету законодавчих рішень, які відкривають шлях до безвізового режиму з Європейським Союзом, що полегшить подорожі для громадян та допомагатиме подальшому розвитку України.

«Це важливий крок на шляху до підвищення інвестиційної привабливості України. Інвестори, серед яких і я, будуть все більш зацікавлено дивитися на перспективи інвестування в Україну», – сказав Сорос.

Він також назвав перемогою українського народу той факт, що Україна змогла не лише протистояти російській агресії, зупинивши її, але й активно впроваджувати життєво необхідні реформи, які наближають її до європейської спільноти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
береш пенсію після сплати компослуг і виходиш на дорогу до Європи.
Відповісти
Останні новини
Україна на крок ближче до безвізового режиму
13 листопад, 2015, 02:25