Україна припинила імпортувати російську електроенергію

Україна припинила імпортувати російську електроенергію
Україна в п'ятницю, 13 листопада, припинила імпорт російської електроенергії.

Про це повідомляє Еспресо ТБ на Інтерфакс-Україна.

"З 2:00 п'ятниці припинили", - зазначив співрозмовник агентства.

Необхідність імпорту в першій половині листопада виникла у зв'язку з обмеженням з 28 жовтня видачі потужності Рівненської АЕС до 1800 МВт через ведуться робіт по підключенню ЛЕП 750 кВ "РАЕС - Київська" до відкритого розподільного пристрою (ВРП) РАЕС.

"В даний час всі заплановані роботи як з боку НЕК "Укренерго", так і з боку НАЕК "Енергоатом" виконані згідно з графіком - до 12 листопада. "Укренерго" завершило роботи з монтажу переходу лінії 750 кВ" Рівненська АЕС - ПС Київська "через діючу лінію "ХАЕС - ЧАЕС", "Енергоатом" виконав всі заплановані заходи на Рівенської АЕС", - йдеться в повідомленні прес-служби НЕК "Укренерго".

Таким чином, всі обмеження потужності РАЕС зняті, станом на 13 листопада 2015 імпорт електроенергії з РФ припинений. Потреби ОЕС України в електроенергії забезпечуються за рахунок власної генерації.

В "Укренерго" нагадали, що введення в експлуатацію лінії "РАЕС - Київська" і заходів ПЛ 750 кВ "ХАЕС - ЧАЕС" на підстанцію "Київська", будівництво яких здійснюється за рахунок кредитів ЄБРР і ЄІБ, забезпечить передачу надлишкових для Західного регіону потужностей Рівненської та Хмельницької АЕС в дефіцитний центральний регіон (м Київ, Київська, Черкаська, Житомирська, Чернігівська області) до кінця поточного року. Вже на першому етапі реалізації проекту додатковий обсяг передачі потужності складе 700 МВт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.