Бабуся та діти передали бійцям зворушливі подарунки. ФОТО

Бабуся та діти передали бійцям зворушливі подарунки. ФОТО
Сьогодні волонтери центру «Серце патріота» у зону АТО відправили черговий транш допомоги.

Як розповів керівник волонтерського центру, тепер вже і депутат Луцької міської ради від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» Сергій Балицький цього разу мікроавтобус з допомогою (відповідальний волонтер – Сергій Добродомов) їде до бійців, які служать у 14-тій танковій бригаді.

Вона знаходиться під м. Вугледар Донецької області. Окрім продуктів харчування, теплого одягу, ковдр, подушок, взуття волонтери везуть цим військовим приціл нічного бачення для танку.

«Спеціальні прилади нічного бачення – у нас трапляються рідко, –зазначає Сергій. – Виготовлений він ще у вісімдесятих, але абсолютно новий, у користуванні не був. Такі передачі для бійців – особливо цінні».

«Також наші волонтери прямуватимуть до бійців 12-тої окремої інженерно-саперної роти, яка дислокується у с. Покровське (поблизу Артемівська), – розповідає далі Сергій Балицький. – Тут, до речі, багато ковельських хлопців». Сюди передадуть також продукти харчування, ковдри, побутову хімію, засоби особистої гігієни.

Допоки ми спілкувалися з Сергієм, до жовтого мікроавтобусу «Серця патріота» під’їхав бієць 14-тої ОМБ, також новообраний депутат Луцької міськради від УКРОПу Олександр Кравченко. Він привіз солдатам дитячі малюнки та солодощі. Волонтери жартують, що ці дитячі шедеври слугуватимуть шпалерами стін кубриків солдат.

«Мене запросили на захід у дитсадок №15 і діти передали для наших бійців свої малюнки, – каже Саша Кравченко. – Працювали над ними і малюки, і мами».

Олександра супроводжує Марія Давидюк, або ж як він її називає, бабуся Маня. Вона не сама, а зі своїм улюбленцем – песиком Жаном. Саме ця жінка кожної вільної хвилинки плете для воїнів теплі шкарпетки. Як розповіла Марія Степанівна, минулого року для солдат зв’язала 100 пар. Цього разу через «Серце патріота» передає бійцям 14, ще 14 пар передала через іншу групу волонтерів.

«З пряжею для шкарпеток мені допомагає племінниця, сусіди, добровольці «Айдару», – говорить Марія Давидюк.

Саша додає, що такі шкарпетки надзвичайно зручні та теплі. А особливо приємно те, що сплетені вони від душі та щирого серця.

«Серце патріота» постійно співпрацює з батьками воїнів АТО. Традиційно і цього разу волонтери передають від рідних та близьких адресні посилки.

***

Довідково: Волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку ведення військових дій на території України. Волонтери передають бійцям продукти харчування, засоби особистої гігієни, таблетки для очищення води, медикаменти, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки, адресно доставляють посилки від рідних та близьких. За час роботи волонтери «Серця патріота» у зону бойових дій АТО здійснили 93 відрядження.

Благодійну допомогу постійно надає Волинська обласна регіональна парторганізація «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП». Передачу для бійців цього разу також допомагали збирати підприємці Федір Янчук (м.Рівне), Кун Ірина, керівник громадської організації «Рівненський центр маркетингових досліджень» Микитин Тарас та Підгаєцька сільська рада Луцького району, волонтери м.Лубни Полтавської області.

Контактний телефон керівника волонтерського центру «Серце патріота» Сергія Балицького – 050-532-21-46.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.