У Луцьку волонтери продовжують «продавати» людей

У Луцьку волонтери продовжують «продавати» людей
5 листопада у Луцьку стартував благодійний аукціон побачень «Благодійний тет-а-тет» для збору коштів на потреби української армії.

З цього часу, станом на 13 листопада, вдалося вже «вторгувати» понад вісім тисяч гривень. Організували аукціон активісти організації «Інститут волонтерства та громадської співпраці», пише Волинський інформаційний портал.

Відмінністю є те, що продають побачення не лише з волонтерами, а й загалом відомими людьми краю, серед яких – журналісти, ведучі, співаки, громадські активісти.

«Ми хотіли продати зустріч не лише з волонтером, а з відомою людиною, з якою було би цікаво повечеряти, поспілкуватися», - розповіла один із організаторів аукціону Юлія Євпак.

Розповіли і про те, яким чином ці люди опиняються у списку на продаж. За словами організаторів, одним людям вони особисто пропонують, деякі самі пропонують свої кандидатури. «Єдине, що кількість сертифікатів на вечерю від партнерів обмежена. Тому були би раді, якби ще інші заклади долучалися до цієї ініціативи. Аби ми могли більше людей залучити до побачень», - висловили волонтери свої побажання.

«Адже людей, які бажають стати лотом, значно більше, ніж сертифікатів», - додала Любава Казмірчук. На що витратять зібрану суму, організатори точно сказати ще не можуть. Залежатиме від зібраної суми. Утім зазначають, що потреб для українських бійців, що перебувають у зоні АТО, вистачає.

З часу старту акції вже вдалося зібрати 8,6 тисячі гривень, продавши десять побачень. Загалом з 5 листопада вже було виставлено 23 лоти. На торг за побачення відводиться три доби, оплатити покупець його має протягом 24 годин, скинувши кошти на волонтерську картку ПриватБанку: 4149 4978 2335 8173 – Євпак Юлія Сергіївна, сфотографувати або зробити прінтскрін чеку та надіслати фото адміністраторам групи. Після цього волонтери видадуть сертифікат на вечерю для двох за рахунок закладу.

Найбільшу суму за лот поки що запропонував народний депутат Павло Кишкар. За 3 020 гривень він купив вечерю із новообраною депутаткою Луцької міськради Юлією Вусенко.

«Мене зацікавили усі лоти жіночої статі, бо там було з кого вибрати… Інші дівчата нехай не ображаються, я готовий був їх викупляти, але не маю стільки часу на зустрічі», - жартував парламентар.

Зазначив, що з Юлією Вусенко все ж відбудеться більше робоча зустріч, під ас якої планує обговорити проекти щодо територіальної оборони, комунікації і відкритості бюджетів органів місцевого самоврядування. Щодо рекордної на цей час суми, то прокоментував, що її у будь-якому випадку пожертвував би на потреби армії.

Про враження у якості лота розповіла ведуча Галина Падалко. Побачення з нею купили на 1 200 гривень.

«Але справа не в ціні. Таких побоювань, що когось продадуть дорожче, ніж мене, не було. Тут головне – ціль. Саме у цьому випадку головне не перемога, а участь. А ціль одна – допомогти бійцям. Іноді і 5-10 гривень можуть бути корисніші, ніж мільйони не туди, куди треба», - висловила вона свою думку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.