Американець подав до суду на виконавчу службу у Рівненській області

Американець подав до суду на виконавчу службу у Рівненській області
Корпорація "Lawrence Gas&Oil, Inc" зі Штату Флорида (США) звернулася з позовом до суду на управління державної виконавчої служби в Рівненській області.

Іноземна компанія звинувачує місцевих чиновників у незаконній відмові виконувати рішення господарського суду щодо повернення корпорації українськими партнерами майже $400 тис. боргу, пише Газета по-українськи.

"Ще у серпні цього року господарський суд Рівненської області ухвалив рішення щодо примусового стягнення з ТзОВ "Нерудтехпром ЛТД", що в селі Біла Криниця Рівненського району, на користь корпорації понад 359 тисяч доларів. Однак, до тепер працівники управління державної виконавчої служби відмовляються його виконувати. Вигадують абсолютно безпідставні приводи. Вимагаємо від державного виконавця точного та неухильного виконання законів і будемо відстоювати в суді", - пояснює Ісак Каліхман, президент американської корпорації "Lawrence Gas&Oil, Inc".

У 2000 році він позичив українським партнерам понад $1 млн. За ці гроші збудували під Рівним на міжнародній трасі Київ-Чоп автозаправну станцію та готель. Однак, борг американцю не повернули.

"12 серпня, а потім 15 жовтня головний державний виконавець ухвалює постанову й відмовляється відкрити виконавче провадження з примусового виконання наказу суду. У чиїх інтересах вони приймають такі рішення?", - обурюється Віталій Кітовський, адвокат, який захищає "Lawrence Gas&Oil, Inc".

Американська корпорація звернулася за допомогою також до посольства України в США та Міністерства юстиції України до якого відносять департамент державної виконавчої служби.

ТзОВ "Нерудтехпром" створено в 2000 році. Згідно з єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, його засновниками є Павло Кучерук, син головного лікаря Рівненської центральної міської лікарні - та Олег Сухляк, батько 32-річного головного лікаря Здолбунівської ЦРЛ, новообраного депутата Рівненської облради від ВО "Батьківщина".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: США, Рівне, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце по-Европейськи!
Відповісти
Останні новини
Американець подав до суду на виконавчу службу у Рівненській області
14 листопад, 2015, 03:24