Україна на 70% забезпечила собі Євро-2016

Україна на 70% забезпечила собі Євро-2016
Збірна України відсвяткувала перемогу у першому стиковому матчі за право зіграти на Євро-2016 у матчі зі збірною Словенії 2:0. Відзначилися Ярмоленко і Селезньов.

Українці з перших хвилин намагалися захопити ініціативу, але до гольових моментів справа не доходила. Ближче до середини першого тайму перевага жовто-блакитних стала відчутною. Якраз тоді Ярмоленку вдався блискучий фінт після якого було відкрито рахунок. Надалі українці грали дуже відповідально, боячись пропустити контратаку. Як і очікувалося, Хачеріді виграв усю верхову боротьбу у високого форварда словенців Новаковіча. Тим не менше, в першій половині гри суперник провів дві дуже серйозні контратаки, які утім до голу не призвели.

Словенці виявилися добротною командою-середняком, явно переоціненим нашою пресою. Нічого серйозного нашій оборонцям, які цієї осені протистояли «Реалу» та «Челсі» підопічні тренера Катанеця не запропонували. Швидко й оригінально розіграти м'яч словенці виявилися нездатними.

Відчувалося, що Україна боїться пропустити контратаку, тому наші грали не надто сміливо й гостро попереду. Тим не менше, у другому таймі рахунок було подвоєно. Ярмоленко почув критику Віктора Леоненка й віддав на забігання Федецькому. Простріл і Ханданович безсилий проти Селезньова, який вкотре забиває у порожні ворота.

Якби не велика відповідальність, українці обов'язково мали забивати третій гол. Простору для контратак суперник надав достатньо. Але у випадку із ударом головою впритул Гармаша, блискучу реакцію продемонстрував Хандановіч. Ще один момент змарнував Коноплянка. Взагалі Євген був мало схожий на себе в матчі з «Реалом» тижневої давнини. Поки нашому півзахиснику бракує стабільності й свіжості, перш за все емоційної.

Під кінець матчу розігрався Рибалка. Він постійно був першим на м'ячу і навіть завдав кількох прицільних і точних ударів. Але, Ханданович…

Загалом результат дозволяє нашій збірній зіграти на контратаках у Мариборі. Розслабленості, яка була два роки тому в протистоянні із французами, вочевидь не буде. Можна сказати, що Україна на 70% уже в Франції. Але на виїзді важливо витримати стартовий штурм господарів і спіймати їх на контратаці. На Євро маємо їхати ми, що і варто довести у вівторковій грі на виїзді.

Україна: Андрій Пятов, Артем Федецький, В'ячеслав Шевчук, Євген Хачеріді, Ярослав Ракицький, Андрій Ярмоленко (Олександр Караваєв, '91), Євген Коноплянка, Денис Гармаш (Руслан Малиновський, '80), Сергій Рибалка, Сергій Сидорчук, Євген Селезньов (Артем Кравець, '84).

Словенія: Самір Ханданович, Боштьян Цесар, Боян Йокіч, Бранко Іліч, Мішо Брек, Кевін Камплі, Вальтер Бірса (Нейц Пічник, '72), Рене Крхін, Ясмін Куртич, Мілівоє Новакович (Златан Любіянкіч, '90), Йосип Ілічич (Роман Безьяк, '63).

Голи: Ярмоленко, 23. Селезньов, 54.

Попередження: Селезньов, 20. Хачеріді, 36. Ракицький, 85. - Новакович, 36. Крхін, 44.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Донецьку – потужний вибух
15 листопад, 2015, 07:29
Україна на 70% забезпечила собі Євро-2016
15 листопад, 2015, 06:27