ОПОРА зафіксувала незначні порушення на Луцьких дільницях

ОПОРА зафіксувала незначні порушення на Луцьких дільницях
Станом на 8:00 15 листопада 2015 р. у Волинській області усі виборчі дільниці відкрились вчасно. Однак, спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА зафіксовано перше порушення на дільниці №071031.

Про це повідомляє прес-служба ОПОРИ.

Зокрема, на виборчій дільниці №071031, яка знаходиться у Луцьку на вул. Потебні, 52 (Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури) під час ранкового засідання секретар дільничної виборчої комісії не вела протокол ранкового засідання.

Прокоментував зафіксований спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА факт голова ДВК №071031 Анатолій Хлібовський, включений до складу комісії за поданням кандидата на посаду Луцького міського голови Олександра Товстенюка.

«Між усіма членами нашої комісії розподілені певні повноваження. Не може бути спеціально виділено людину для написання протоколу. Секретар під час ранкового засідання займається спостереженням за підготовкою до голосування, щоб вибори пройшли чесно. Вона не може писати протокол. Протокол ранкового засідання буде складено після складання протоколу про підрахунок голосів», - заявив Анатолій Хлібовський.

Спостерігач ОПОРИ взяла також коментар у члена виборчої комісії, на яку було покладено повноваження вести протокол ранкового засідання, Ганни Савіцької-Пасельської, включеної до складу комісії також за поданням кандидата на посаду Луцького міського голови Олександра Товстенюка.

«Вести протокол засідання буду я. Ще протоколу немає, але ж засідання ще не закінчилось», - зазначила Ганна Савіцька-Пасельська.

Відповідно до ч. 11, Ст. 27 Закону України «Про місцеві вибори» на засіданні виборчої комісії ведеться протокол засідання, який веде секретар комісії. За відсутності секретаря комісії чи в разі невиконання ним своїх повноважень на засіданні комісія обирає зі свого складу секретаря засідання, який виконує обов’язки секретаря комісії на відповідному засіданні та при оформленні документів засідання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О 9.00 прийшов виконати волевиявлення на дільницю в школі №23. Порожньо... У довгій відомості я був першим, хто проголосував. Щоправда, в урнах вже лежали чимало бюлетенів законослухняних громадян, які ще памятають часи голосування "за єдиний блок комуністів і безпартійних". Добросовісні люди. Мимо проходив натовп людей до молитовного дому по вул. Вороніхіна. Запитав, чи будуть голосувати. "Після молитви", - відповіла молода жінка без слідів інтелекту на страждальницькому обличчі. Як голосуємо, так і живемо.
Відповісти
на 11 годину в 15 школі теж, поки дівчина шукала адресу, перегорнула три великих аркуші - вімічено по 2-3 прізвища, на моєму я взагалі був першим.
але в урнах вже накидано багато...фальсифікують?
Відповісти
А от ВН вже пише інші повідомлення від Опори. Цікаво як ВН буде відмиватися від свого інформаційного бруду після виборів. Гроші одне, а совість все-таки має бути.
Відповісти
На дільниці, що в 11-ій школі теж о 9-ій було порожньо, а в урнах багато бюлетнів. Дивно.
Відповісти
на кожній дільниці стоїть декілька столів де видають бюлетні і в кожного є той журнал, тому і так мало ви бачили
Відповісти
Останні новини
ОПОРА зафіксувала незначні порушення на Луцьких дільницях
15 листопад, 2015, 11:42
Церковний скандал на Волині
15 листопад, 2015, 11:20