Підстав сумніватися у легітимності виборів мера Луцька немає, – ОПОРА

Підстав сумніватися у легітимності виборів мера Луцька немає, – ОПОРА
Нема підстав сумніватися у легітимності виборів мера Луцька, оскільки якихось системних порушень під час голосування спостерігачі не зафіксували.

Про це під час прес-конференції 16 листопада заявила координатор громадянської мережі «Опора» у Волинській області Людмила Хомич, повідомляє IA ZIK.

За словами Хомич, на дільницях у Луцьку за процесом голосування слідкували 4 спостерігачі. Також діяли три мобільні групи. Окрім того, представники «Опори» фіксували здачу документів до ТВК.

Вона констатувала, що інтенсивність агітації була нижчою, ніж перед першим туром. «Можливо, це відобразилося і на явці», – припустила Людмила Хомич. За її словами, порушення, зафіксовані 15 листопада, менші, ніж у першому турі. Вони не були такими системними.

У будь-якому разі, порушення в день голосування не впливали на встановлення результатів виборів. Серед них випадки пошкодження бюлетенів на двох дільницях.

Хоча ДВК сформували незадовго до голосування, але тривало волевиявлення без труднощів. Бо тільки 25% членів ДВК оновилося, всі інші брали участь у роботі комісій у першому турі. Зокрема, зараз протоколи були складені належним чином, тоді як 25 жовтня значну кількість документів ТВК повертали через похибки назад.

«Піддавати сумніву легітимність виборів ми не можемо», – зазначила Людмила Хомич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підстав сумніватися у легітимності виборів мера Луцька немає, – ОПОРА
16 листопад, 2015, 12:45