На Волині запрацювала електронна система реєстрації документів для субсидій

На Волині запрацювала електронна система реєстрації документів для субсидій
В області продовжується активна робота щодо надання населенню державної соціальної допомоги на оплату житлово-­комунальних послуг.

Стан охоплення житловими субсидіями населення обговорили під час оперативної наради голови облдержадміністрації Володимира Гунчика у понеділок, 16 листопада 2015 року, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод зазначила:

– Станом на 16 листопада 2015 року державною соціальною допомогою на оплату житлово-­комунальних послуг в області охоплено 130 тисяч домогосподарств. Це складає третину населення області. В обробці перебуває ще 15 тисяч справ. Звернулося за оформленням такого виду допомоги 120 тисяч, із них більше 26 тисяч ­ це домогосподарства, субсидія яким була призначена за старим порядком та автоматично перерахувалася у відповідно до нових правил, без звернення заявників. Відтак, можна прогнозувати, що до кінця 2015 року в області житловою субсидією зможемо охопити більше 150 тисяч домогосподарств.

Окрім того, Міністерство соціальної політики України, з метою економії часу на подання документів до органів соціального захисту у паперовому вигляді переводить оформлення субсидій та інших видів соціальних допомог в електронну форму. Відповідний пілотний проект уже протестували в Києві та Вінниці.

Із 16 листопада 2015 року така допоміжна система оформлення субсидії починає діяти на всій території України. Насамперед цей проект спрощує систему надання житлових субсидій за допомогою автоматизованої підготовки і первинної реєстрації документів, які подаються громадянами в електронному чи паперовому вигляді. Тобто всі громадяни, які мають електронну поштову скриньку, за допомогою електронної адреси можуть отримати пароль, якісно заповнити заяву та декларацію, електронною поштою відправити управлінню соціального захисту населення. Після чого органами соціального захисту розпочинається обробка поданих електронних документів, не чекаючи
офіційного звернення заявника та пасерованої версії заяви і декларації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
адесу - в студію....
Відповісти
https://subsidii.mlsp.gov.ua/
Відповісти
https://subsidii.mlsp.gov.ua/
Відповісти
Останні новини
На Волині запрацювала електронна система реєстрації документів для субсидій
16 листопад, 2015, 15:34