У Луцьку бійцям АТО проводять арт-терапію. ВІДЕО

У Луцьку бійцям АТО проводять арт-терапію. ВІДЕО
У Луцьку триває благодійний проект з арт-терапії для бійців «АртПостріл».

В рамках цього проекту бійці мають можливість проходити реабілітацію за допомогою мистецтва, повідомляє Громадське.Волинь.

«Саме завдання арт-терапії – це реабілітація за допомогою мистецтва і витіснення проблем. І коли страховий синдром і постстресовий синдром є, то їх треба опрацьовувати такими методами. Ми вже маємо шосте заняття. Воно відбувається кожної неділі на 16:00. Ми працюємо, спілкуємося, багато піднімаємо сакральних тем», – розповідає арт-терапевт Тетяна Мялковська.

Вона каже, що хлопцям легше адаптуватися, коли вони роблять копії робіт.

«Якщо людина сидить і малює, веде пензликом, грає музика, кольори…Вона думає про щось світле, їй розповідають цікаву лекцію змістовну. Звичайно, що це не може не викликати позитивних емоцій», – зазначає Мялковська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щоб бути арт-терапевтом, потрібно бути спочатку психологом!
Відповісти
Пане Андрію та люди, котрі мені задали запитання в привану почту, відповідаю.окрім художньої освіти, я маю педагогічну та психологічну середньо-спеціальну та вищу освіти
та 25 річний стаж роботи з людьми в викладанні образотворчого мистецтва в різних вікових групах. Останні 5 років працюю з утрудненими дітьми в галузі арт терапії та півтора року з людьми з пос стресовим синдромом, зокрема з бійцями АТО. В гострих клінічних випадках я не працюю. В складних психологічних ситуаціях працюю в парі з клінічним псизхологом чи психотерапевтом. Мої методики побудовані виключно на реабілітаціі методом образотворчого мистецтва. В жодному випадку шкоди нікому завдати не може. Приємні заняття, котрі приносять позитивні емоції та гарний досвід, котрий можна використати в майбутньому житті. Проект "Арт Постріл" є виключно благодійним, зініційований ГО "ПЯТЕРНЯ", де я та інші художники проводять заняття на волонтерських засадах. Кошти на реалізацію та підтримку надають громади та арт студія, в котрій відбувається заняття. Вся детальна інформація є в Google
Відповісти
Останні новини
У Луцьку бійцям АТО проводять арт-терапію. ВІДЕО
16 листопад, 2015, 18:47