У луцькій мерії поскаржилися, що чиновників б’ють і пропонують хабарі

У луцькій мерії поскаржилися, що чиновників б’ють і пропонують хабарі
Виконавчий комітет Луцької міської ради розірвав договори на перевезення з трьома перевізниками, бо вони не виконували умов договорів.

За таке рішення 26 липня одноголосно проголосували усі 11 членів виконкому, присутні на засіданні.

Як доповів заступник міського голови Луцька Василь Байцим, уже близько двох років у мерії не можуть порозумітися з перевізниками, в тому числі з підприємством «Санрайз», власником якого, до слова, є депутат Луцької міської ради Олена Голєва.

Це підприємство, за словами Байцима, постійно судиться з мерією. Сьогодні у судах – близько 10 справ, ініційованих «Санрайзом».

Заступник мера навіть заявив, що з боку перевізників були спроби підкупів і провокацій, пропонували хабарі від 10 до 50 тисяч доларів.

«Потім почалися шантажі. Хтось випадково ззаду вдарив по голові начальника управління транспорту. Потім випадково суд приймає рішення і доручає прокуратурі міста Луцька відкрити кримінальну справу проти членів тендерного комітету…» – сказав він.

Але не тільки це викликало обурення у Василя Байцима. За його словами, Луцьке підприємство електротранспорту, «Санрайз» та АТП №1 ігнорують умови нормативних документів і договорів на перевезення й не реагують на численні зауваження.

Заступник мера каже: ці перевізники не надають якісних послуг населенню, оскільки часто порушують графіки руху маршрутівок, не можуть дійти згоди у питанні GPS-моніторингу із підприємством «Візор», та ще й лучани надто часто скаржаться на поведінку водіїв.

До слова, найбільше скарг надходить на роботу ЛПЕ, на другому місці – «Санрайз».

Окрім того, перевізники не платять водіям достойної офіційної зарплатні, що теж є однією з умов договору на перевезення. Наприклад, водії фірми-перевізника «Санрайз» отримують зараз 1021 гривню зарплати, а раніше взагалі отримували 700-800 гривень.

Натомість директор фірми «Санрайз» Юрій Девіцький заявив, що судиться перевізник тільки тому, що виконком постійно порушує закони. Також він заявив, що скарги на перевізників від лучан мерія підробляє.

Луцький міський голова Микола Романюк назвав «позорищем нашої держави» те, які рішення часто приймають суди різних інстанцій на користь «Санрайзу», мовляв фірма не гребує підкупом суддів.

Після тривалої дискусії виконком постановив: із 6 серпня розірвати договори на перевезення із несумлінними перевізниками (ЛПЕ, «Санрайз» та АТП №1), укласти з ними тимчасові договори на перевезення і оголосити новий конкурс. Крім цього, меру рекомендували оголосити догану директору ЛПЕ за велику кількість скарг на роботу його працівників.

Нагадаємо, цього дня під стінами мерії мітингували маршрутники із фірми «Санрайз».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З 29 і 25 маршрутками потрібно розібратись, бо їздять як попало, графіків нема, 29 по 30-45 хв. потрібно чекати, а на вихідні і взимку, то взагалі неможливо додому доїхати...
Відповісти
Я підтримую!Давно пора було це зробити. Той хто працював руками без роботи не залишиться, а от в судах робота зараз закипить.
Відповісти
Підтримую! А Ви подивіться хто в нас судді. Як не з бандітами горілку в кабаках хлещуть, то палаци собі купують. Хіба хоч одного з них народ обрав би.
Відповісти
Правильно мерія зробила, хай трошки на землю опуститься фірма Санрайз разом зі своїми власниками.
Відповісти
Олено Василівно,Микола Кузьмович не робіть більше гадості,померіться з виконкомом.Дуже вас просимо не займайтесь підкупами та шантажем будьте чесними,покиньте свої хворі амбіції,тоді на нашу думку й з людьми можна буде поговорити.
Відповісти
За суди я взагалі мовчу... Не помажеш, не поїдеш.... А перевезення ЛПЕ в часи пік в маршрутку 9-а сісти неможливо, а в робочий час ходять пусті. Невже багато розуму потрібно, щоб це питання врегулювати?
Відповісти
Ось і навів лад на транспорті Романюк.
Час в Губернатори ...
Відповісти
Останні новини
У луцькій мерії поскаржилися, що чиновників б’ють і пропонують хабарі
26 липень, 2012, 16:15