Чи зросте вартість хліба на Волині

Чи зросте вартість хліба на Волині
На думку волинських чиновників, один з шляхів зі зменшення собівартості хліба - продумана логістика.

Про це стало відомо під час наради з представниками волинських підприємств, які займаються випічкою хліба, пише заступник голови ОДА Сергій Кошарук на своїй сторінці у facebook.

"Працюємо над стримуванням зростання цін на хліб. Один з шляхів зі зменшення собівартості - продумана логістика", - повідомляє чиновник.

Під час наради з представниками волинських підприємств, які займаються випічкою хліба, домовилися, що постачатимуть зерно пшениці аграрного фонду для переробки з Володимира-Волинського до Луцька.

"Це дозволяє отримати економію в 120 гривень на 1 тонні зерна. Таким чином, піднімати ціну на буханець, як це уже відбувається в інших областях, немає потреби", - йдеться у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні хлібопекарі Волині! Дуже вас поважаю, але не можу зрозуміти чому ціна на хліб у нас одна з найвищих(попереду нас 5 областей-дані облстату)Наперед дякую за обгрунтовану відповідь найближчим часом.
Відповісти
Володимир, справа в тому що Волинь географічно розташована в куті України. В інших областях є конкуренція в ціні по борошну, його можна завезти з сусідніх областей. На Волині борошно дорожче ніж скажемо в Києві, але логістичні затрати з’їдають різницю в ціні. Крім того в нас не працює як слід єдине нормальне державне підприємство - КХП-2. В інших областях є борошно Аграрного фонду, яке нижче по ціні та регулює рівень цін на борошно. На Волині його немає. Нема державного регулятора (борошна АФ), нема конкуренції борошномелів. Як результат ціна борошна вище ніж в інших областях особливо центральних, східних та південних.
Відповісти
при всій повазі цю лапшу можна пенсіонерам розказувати! Волинь повністю забезпечує себе продовольчим зерном та як Ви сказали, знаходиться в куті України а це далеко від портів у нас найдешевше зерно і при цьому має бути дешевше борошно.І логістика якраз нам допомагає)) А вже хто і скількі заробляє на помолі це інше питання
Відповісти
Ціна на зерно майже однакова по всім регіонам. В нас в області нема борошна Аграрного фонду, який регулює ринок і в нас не працює нормально КХП-2.
Відповісти
відкрийте сайт Нібулона і побачите на скількі відрізняється ціна по регіонах!! Зато Дудка нормальне працює і переробляє зерно. А всі регsони їдять хліб з зерна аграрного фонду?
Відповісти
Цікаво написано стосовно цін на хліб:
http://slovovolyni.com/ukr/report/44243/
Відповісти