Поляки навчали волинську поліцію прав людини

Поляки навчали волинську поліцію прав людини
З 16 листопада польські поліцейські проводили у Луцьку практичні навчання для нових поліцейських з питань прав людини.

Про це розповів начальник Головного Управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига під час прес-конференції у залі колегії ГУ Нацполіції у Волинській області у середу, 18 листопада.

За словами очільника волинської поліції, з 16 листопада польські колеги провели курс лекцій для нових поліцейських області. Під час цих триденних лекцій, вони розповіли про права людини та спробували розтлумачити новим поліцейським, як має поводитись правоохоронець в тих чи інших ситуаціях, які пов'язані з правами людей.

Загалом курс складався з 15 годин, туди входив і теоретичний, і практичний матеріал.

Уповноважений головного коменданта поліції з прав захисту людини Республіки Польща Кшиштоф Влашкевич розповів, що під час лекцій поліцейським демонстрували відеозаписи з українськими поліцейськими в тих або інших ситуаціях. Слухачі курсів повинні були сказати, що неправильно зробили їхні колеги та пояснити, як потрібно було поводитись.

«Зокрема, ми намагались їм донести, що силова протидія має використовуватись в самому кінці. Спершу треба спробувати поговорити з людиною», - розповів він.

Загалом, польські правоохоронці залишились задоволені побаченим та своєю роботою. Уповноважена з прав захисту людини Люблінського воєводського коменданта поліції Едіта Ная розповіла, що побачила в своїх майбутніх колегах потенціал.

«В них було багато зацікавлення, ці молоді люди задавали багато питань. Видно, що ці «діаманти» чудово відшліфовуються», - сказала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о!
а ви зразу "бидло-бидло"
Відповісти
А чому б полякам не спробувати навчити пяне волинське бидло обовязків людини?
Відповісти