Якщо отримали повістку про виклик до військової прокуратури: поради адвоката

Якщо отримали повістку про виклик до військової прокуратури: поради адвоката
Якщо отримали повістку про виклик до військової прокуратури, то прочитайте, те, що написано нижче.

Про це закликає волонтер-адвокат Василь Нагорний. Поради, що робити, якщо отримали повістку про виклик до військової прокуратури він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"На телефонний виклик я б не з'являвся, бо ходять чутки, що розвелись злі люди, які дзвонять і представляються військовими прокурорами. Попросіть того, хто дзвонить надіслати вам повістку," - пише Нагорний.

Адвокат додає п'ять простих правил, які повинні пам'ятати учасники військових дій на Сході та їх родичі.

"Отже: 1. Знайдіть порядного адвоката.

2. Скажіть рідним, що вони на час слідчих дій забули все, що відбувалось з часу мобілізації. Якщо вони хоч здалеку бачать прокурора, міліціонера, то треба пригадати лише дві цифри 6 і 3. Ці дві цифри складають "магічне" число 63, яким позначена стаття Конституції, яка дає право вам не давати покази відносно сина, чоловіка, батька. Попередьте сусідів, що в них на такий випадок не має таких чарівних чисел, але в них погано з пам'яттю)))

3. Запишіть цю статтю (63 Конституції) на листочок і якщо прийшли до прокуратури без адвоката, то вийміть її і тицніть слідчому прокуратури, а самі прикиньтесь "німим"))). Не ведіться на розмову по-душам. Їм все одно, що ви воювали, втратили здоров'я, були нагороджені, вирвались з полону. Да, і кількість осколків у вашому тілі, як часто у вас від тиску йде кров носом та чому ви не спите вночі - слідчих теж не хвилює...

4. Далі - шукайте адвоката. Тільки, наголошую, не за порадою і не за викликом слідчого військової прокуратури.

5. На прохання слідчого надати: характеристики, довідки про склад сім'ї, довідки з нарко та псих, медичні довідки, копії наказів, епікризи і т.д. - покажіть йому заздалегіть підготовлений листочок на якому написано слово "КПК" і намальовано "5 пальців" в різних ракурсах. Хай самі шукають, роблять запити, витребовують документи, а не вас ганяють. Ви своє відповзали під "Градами", а вони гроші за це заробляють!!!"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На більше від цього адвоката я і не розраховував!
Відповісти
Це не армія а набір ЖИВИХ мішень для бурятів.
Бий військового прокурора ногою в морду відсидиш 4 роки і вийдеш живим.
Відповісти
Нагорний забув додати. щоб в разі чого до нього звертались, чисто за символічну ціну. ну наприклад як м інімум 3 тис.грн.. От молодець виклав в Інтернет як незаконним шляхом чинити перепони слідству. Ти адвокат чи мудило, якщо таке в Інтернеті викладаєш?
Відповісти
Останні новини
Якщо отримали повістку про виклик до військової прокуратури: поради адвоката
20 листопад, 2015, 09:03