100 винахідників показали у Києві свої технічні витвори

100 винахідників показали у Києві свої технічні витвори
У Києві відбувся Другий міський фестиваль винахідників Kyiv Mini Maker Faire. Він об'єднав понад 100 винахідників.

«KyivMiniMakerFaire - це ярмарка, започаткована на базі американської MakerFaire, яку запустив журнал Make. Цьогоріч у Нью Йорку відсвяткували десятиріччя проведення ярмарок. Всього у світі відбулось близько 300 ярмарок, в Україні це вже друга ярмарка. На ній зібрали понад 100 винахідників», - каже продюсер Kyiv Mini Maker Faire Юрій Власюк.

На ярмарці вихідники представили 3D-принтери, мікрокомп`ютери, картоні майстерні, унікальні музичні інструменти, різноманітні міні-роботи тощо. Винахідники та відвідувачі мали змогу прослухати лекції

Одним з найцікавіших експонатів виставки став гоночний болід, створений студентами КПІ.

«На створення автомобіля пішов рік. Лише три місяці пішло на його збирання. Бюджет склав 100 тисяч гривень. За словами творців, у студентів країн Європи бюджетів на такі проекти досягають 30-40 тисяч євро, а на створення боліда йде кілька років.» - розповідає один зі студентів-винахідників.

«Гоночний автомобіль розганяється до 100 кілометрів за годину за 4 секунди, а його максимальна швидкість досягає 260 кілометрів за годину. Цьогоріч болід повинен був брати участь у міжнародних змаганнях в Чехії, проте через проблеми на митниці за межі України не пропустили двигун. Щоб взяти участь у змаганнях наступного року, потрібно створювати новий», - додає Кирило Тепляков студент-винахідник.

Як зазначає продюсер ярмарки, перед собою не ставили за мету створити ярмарку з продажами. Навпаки прагнули зібрати людей, які насправді захоплені своїми винаходами.

«У людей стрес від війни. Корисно зайняти руки винаходами, щоб не боліла голова. На ярмарці представлено сто способів, як себе зайняти», - додав Власюк.

Кількість представлених винаходів другого фестивалю збільшилась удвічі. Організатори планують і надалі проводити заходи у Києві.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
100 винахідників показали у Києві свої технічні витвори
20 листопад, 2015, 06:23