«Шахтар» - «Волинь»: передматчеві розклади

«Шахтар» - «Волинь»: передматчеві розклади
«Волинь» у четвер вранці потренувалася в Луцьку й відбула до Запоріжжя, де їй у грі 15 туру належить зустрітися із лідером чемпіонату донецьким «Шахтарем».

Початок гри у суботу 21 листопада на «Славутич Арені» о 17.00, інформує прес-служба ФК "Волинь".

«Волинь» грає матч із «Шахтарем» уже в четвертому місті, окрім як Донецьк і Луцьк. Війна продовжує змушувати «гірників» подорожувати країною. У першому «емігрантському» поєдинку лучани грали з донеччанами в Черкасах, в другому - у Львові, і от тепер – гра в Запоріжжі. Нагадаємо, що в 2004 році політична складова змусила команди грати домашній для «Волині» матч в Одесі.

Передматчеві розклади. «Гірники» невпевнено розпочали сезон, але взяли своє восени й звично очолили турнірну таблицю. Але легкої прогулянки у грі проти «Волині» в «Шахтаря» не передбачається. Усі українські гравці основного складу «гірників», як і багато легіонерів, повертаються зі своїх національних збірних, де провели виснажливі передусім психологічно матчі, попереду в "гірників" матч в ЛЧ проти "Реалу" (25.11). Крім того, в Луческу дискваліфіковані Срна та Степаненко, відтак румунський наставник мусить вдаватися до кадрових ротацій. «Волинь» же перевела подих, має гарний настрій після перемоги над «Ворсклою» і зі свіжими силами готова побитися принаймні за нічию проти лідера чемпіонату. Так, як наша команда зробила це у травні цього року, практично позбавивши команду Луческу надій на чемпіонство.

Вверх-вниз. «Шахтар» не програє із середини серпня і виграв 8 матчів поспіль в чемпіонаті, вийшовши на 1 місце. «Волинь» у минулому турі перервала домашньою перемогою над «Ворсклою» серію із трьох матчів без перемог й закріпилася на 5 місці.

Історія стосунків. Статистика матчів «Волині» із «Шахтарем» не оптимістична для лучан. У 27 матчах чемпіонату України «Волинь» виграла тільки тричі, шість разів фіксувалася нічия і 18 перемог було за «гірниками». Різниця забитих-пропущених – 23:68 на користь наших «Шахтаря».

Свої-чужі. Голкіпер «Волині» - Богдан Шуст, який з 2005 по 2013 рр. був гравцем «Шахтаря». За «Шахтар» виступає вихованець волинського футболу В’ячеслав Шевчук.

Іншою цікавою історичною складовою є родинні зв’язки гравця Волині Сергія Кравченка. Батько Сергія, також Сергій і також півзахисник, зіграв за Шахтар 100 матчів, забив 25 голів, став володарем Кубка СРСР.

Арбітр: Козик (Мукачеве).

Трансляція: «Футбол 2».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.