Волиняни платитимуть штрафи за несвоєчасне подання декларації з акцизного податку

Волиняни платитимуть штрафи за несвоєчасне подання декларації з акцизного податку
Якщо декларацію з акцизного податку подано до контролюючого органу за місцем реєстрації з порушенням терміну, але податок був сплачений своєчасно, до такого платника податків застосовуються санкції, передбачені п.120.1 статті 120 Податкового кодексу України.

Повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Відповідно до п.223.2 статті 223 Податкового кодексу України визначено, що платник податків з підакцизних товарів (продукції), вироблених або переобладнаних на митній території України; імпортер алкогольних напоїв та тютюнових виробів; суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів; оптовий постачальник електричної енергії подає щомісяця не пізніше 20-го числа наступного періоду контролюючому органу за місцем реєстрації декларацію акцизного податку за формою, затвердженою у порядку, встановленому статтею 46 ПКУ.

Згідно з п.120.1 статті 120 ПКУ відповідальність за неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків), - штраф в розмірі 170 гривень за кожне та ке неподання або несвоєчасне подання.

Ті самі, вчиненні платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Нагадуємо, що такі штрафи застосовуються в разі неподання (несвоєчасного подання) декларацій за всіма видами податків і зборів, а не тільки акцизного податку.

Довідково: лист Міжрегіонального ГУ ДФС – Центрального офісу з обслуговування великих платників від 21.10.15 № 233377/10/28-10-06-11 «Щодо відповідальності за несвоєчасне подання декларації з акцизного податку».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни платитимуть штрафи за несвоєчасне подання декларації з акцизного податку
20 листопад, 2015, 10:14