Як змінилася заробітна плата волинян за останній рік

Як змінилася заробітна плата волинян за останній рік
В економіці і соціальній сфері міста (крім юридичних осіб та відокремлених підрозділів юридичних осіб з кількістю працівників 9 і менше осіб та фізичних осіб-підприємців) було зайнято майже 67 тисяч робітників і службовців (38,9% штатних працівників області).

Про це інформує Головне управління статистики у Волинській області.

Їхня середньомісячна заробітна плата становила 3209 гривень, що в 2,3 раза вище рівня мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, передбаченого законодавством для працездатних осіб (1378 гривень). Вищі заробітки тільки у Луцькому районі (3994 гривні) та місті Нововолинську (3969 гривень), в області вони дорівнювали 3115 гривень.

Майже в кожних трьох з десяти обстежених суб’єктів рівень середньомісячної заробітної плати не перевищував 2 тисячі гривень, в тому числі 7,1% підприємств не забезпечили законодавчо визначених мінімальних соціальних гарантій.

В них зайнято відповідно 16,1% і 1,8% штатних працівників міста. Більш як в половині підприємств, установ, організацій зарплата була в межах 2–4 тисячі гривень (64,6% працівників), у 18,5% – перевищувала 4 тисячі гривень (19,3% працівників).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одна людина їсть м'ясо, а друга - капусту. В середньому вони їдять голубці.
Відповісти