Видобуток бурштину на Волині: перші кроки на державному рівні

Видобуток бурштину на Волині: перші кроки на державному рівні
Наразі у Маневицькому районі близько 500 правоохоронців, представників громадських організацій, місцевої громади, які забезпечують порядок та охорону території від незаконного видобутку бурштину,

Про це повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик у п'ятницю, 20 листопада, під час чергового засідання ради оборони області, інформує прес-служба облдержадміністрації.

Як повідомив Володимир Гунчик, 20 листопада відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно­екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якого обговорена ситуація та рішення, прийняті на рівні держави щодо питання незаконного видобутку бурштину.

Відтак, держава зробила перші кроки назустріч вирішенню зазначеного питання. Зокрема, повернуто у власність держави підприємство «Укрбурштин», погашено всю заборгованість, підприємство відновило роботу.

Наступним кроком стане прийняття Верховною Радою України Закону про легалізацію видобутку «сонячного каменю». Наразі ж усім відповідним профільним службам та відомствам необхідно забезпечити охорону територій від його незаконного видобутку. Окрім того, з настанням холодів та погіршенням погодних умов важливим є завдання щодо забезпечення належних матеріально­технічних та побутових умов працівників, які безпосередньо здійснюють заходи щодо недопущення незаконного видобутку бурштину на території Маневицького району.

Відтак, прийняте рішення ради оборони області про підготовку доручення голови облдержадміністрації про виконання усіх вказаних вище завдань, пов’язаних з охороною територій від незаконного видобутку бурштину та недопущенням виникнення надзвичайних ситуацій на території області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
охоронника Маневицьких родовищ. Взяти всіх на довічне державне уртимання. Хай процвітає ідіотизм...
Відповісти
Останні новини
Видобуток бурштину на Волині: перші кроки на державному рівні
21 листопад, 2015, 17:04