У Луцьку пройшов «Волонтерський інкубатор». ФОТО

У Луцьку пройшов «Волонтерський інкубатор». ФОТО
19 листопада в СНУ ім. Лесі Українки в рамках проекту «Волонтерський інкубатор» відбулася лекція на тему «Теоретичні аспекти волонтерського руху».

Лекцію читала кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та педагогіки вищої школи Педагогічного інституту Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Надія Корпач для студентів університету. Ініціатори проекту – ГО «Переселенці Криму та Донбасу» за підтримки СНУ ім. Лесі Українки.

Проведення реалізується за спільної підтримки Громадської ініціативи «Крим SOS» та фінансової підтримки «Stabilization Support Services».

Надія Корпач розповіла аудиторії про те, хто найчастіше та з якої причини стає волонтером, якими якостями та уміння повинні мати волонтери, які ризики можливі у волонтерській діяльності, яких принципів слід дотримуватись волонтерам.

«Волонтерами стають діти й підлітки та просто люди, які мають можливість та бажання допомагати іншим, фахівці, чиї професійні навички можуть бути корисними людям, пенсіонери, що бажають поділитися своїм життєвим досвідом, колишні «клієнти» волонтерів. Але найпоширеніша категорія у волонтерстві – студенти. Це люди енергійні, ініціативні, які хочуть діяти. Волонтерство дає їм можливість проявити свої лідерські якості» - зазначила Надія Корпач.

Говорячи про мотивацію студентів щодо волонтерської діяльності, Надія Корпач навела приклад: «Серед студентів першого курсу ми проводимо опитування, чи бажають вони стати волонтерами. Спочатку з 40 студентів стати волонтерами бажають 20, а в кінці року таких людей лишається 5. Це пояснюється тим, що студенти знаходяться в постійному пошуку себе. Але ті п’ятеро, що лишаються у волонтерстві – волонтери від Бога: вони мають надзвичайно щире серце, повністю безкорисні та готові допомагати».

«Найважливіше для викладачів – запропонувати студентам займатись волонтерською діяльністю, а далі студенти все роблять самі. Студенти завжди відгукуються та готові до дії. Важливо лише підтримувати їх та направляти, аби вони не втратили той запал» - підсумувала Надія Корпач.

Також було проведено анкетування серед студентів з визначення їхнього ставлення до волонтерської роботи, в ході лекції пройшла рольова гра "Цукерочка" по виявленню мотивів волонтерської діяльності.

Нагадуємо, метою проекту «Волонтерський інкубатор» є популяризація волонтерського руху серед молоді Волинської області та міста Луцьк, залучення нових волонтерів, надання необхідних теоретичних знань і практичних навичок, які дозволять розширити можливості волонтерської роботи. Під час проекту студенти отримають базові знання з деонтології, першої медичної допомоги, психології, юриспруденції, а також основні практичні навички для роботи з воїнами АТО та членами їхніх родин, інвалідами, сиротами та іншими вразливими категоріями населення. Також протягом проекту плануються зустрічі студентів «Волонтерського інкубатора» з діючими досвідченими волонтерами, які працюють в різних сферах волонтерського руху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чи можна ще долучитись
Відповісти
Як стати учасником
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пройшов «Волонтерський інкубатор». ФОТО
21 листопад, 2015, 20:06