Як у Ковелі відзначили другу річницю Євромайдану. ФОТО

Як у Ковелі відзначили другу річницю Євромайдану. ФОТО
У суботу, 21 листопада, з нагоди Дня Гідності та Свободи у Ковелі на площі Героїв Майдану відбулось віче.

Представники духовенства, міської влади, політичних партій та громадських організацій, учасники АТО, учнівська молодь вийшли на майдан, аби згадати пам'ятні події двох революцій, - повідомляє ПроКовель.

До учасників зібрання звернувся Ковельський міський голова Олег Кіндер. Він зазначив, що Майдан 2004 року пройшов мирно і запам’ятався як свято Свободи. На вівтар Революції Гідності 2013-2014 років українці поклали свої життя та здоров’я. Ковельчани були активними учасниками подій обох революцій і доклали багато зусиль для того, аби демократичні цінності перемогли. Європейський вибір був початковою метою Майдану в кінці 2013-го на початку 2014 років. Проте події на Майдані, Інститутській, Грушевського змінили мету масових протестів. Українці зрозуміли, що гідні жити у вільній країні, де права і свободи громадян мають найвищу цінність, як життя і вірність своїй державі.

Тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара, майор Андрій Середюк разом із міським головою Олегом Кіндером вручили медалі «Захиснику Вітчизни» двом учасникам АТО – Сергію Літвиновичу та Віктору Матіщуку. Посвідчення учасників антитерористичної операції отримали шестеро військовослужбовців.

Ведучі заходу Вікторія Савлук та Наталія Гончар нагадали події, що уже стали історією, та запросили до слова тих, хто був безпосереднім учасником подій, що відбулися в Києві.

Серед них – секретар міської ради Віра Федосюк. Вона назвала імена тих, хто чимало днів і ночей провів на майданах Києва та Ковеля. Це - Михайло Гетьман, Ігор Верчук, Сергій Дружинович, Микола Печенюк, Ігор Пініс, Андрій Броїло, Вадим Ткачук, Ігор Ткачук, Володимир Андросюк, Віктор Лук’янчук, Василь Дудка, Василь Мичко, Сергій Дружинович, Галина Мічман, Володимир Кравчук та багато інших. Те, що відбулося на Майдані Незалежності в Києві і на майданах в багатьох містах України, у нашому Ковелі та за кордоном, здивувало весь світ. Захоплював мирний протест і приголомшила чиста жертва Небесної Сотні.

Віра Іванівна закликала представників різних політичних партій, громадських організацій до конструктивної роботи на благо нашого рідного міста, в пам’ять про тих, хто віддав своє життя за Україну.

Про зиму, що змінила усіх, дарувала багато різних моментів – радісних і величних, трагічних і болісних, говорив учасник Майдану Ігор Верчук. А головний координатор від Волині у місті Києві впродовж усіх протестних акцій Михайло Гетьман більше зупинився на проблемах сьогодення, які є наболілими для ковельчан.

Зворушливо звучали вірші та пісні, які не залишили байдужими нікого з учасників віче. З неприхованими емоціями сприймали ковельчани виступи вихованця студії естрадного співу «Надія» Сашка Шевчука та вихованки студії естрадного співу «Зорепад» НВК №11 Вікторії Тітчук.

День Гідності і Свободи став ще однією можливістю згадати загиблих та ще раз помолитись за Україну.

Молебень за Україну відслужили благочинний Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей Анатолій Александрук з духовенством та отець Євген Задорожний, священик храму блаженного Миколая Чарнецького Української Греко-католицької Церкви.

Учасники віче хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні, а також тих, хто поклав життя під час антитерористичної операції на Сході України. А запалені свічки та квіти віднесли до пам’ятного знаку «Борцям за волю України», стели пам’яті загиблим учасника АТО та героям Небесної Сотні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зрителей маловато.
Відповісти
Останні новини
Як у Ковелі відзначили другу річницю Євромайдану. ФОТО
21 листопад, 2015, 15:56