Консул Польщі у Луцьку став лауреатом премії ім. Миколи Гоголя

Консул Польщі у Луцьку став лауреатом премії ім. Миколи Гоголя
Консулу з питань культури Генерального консульства РП у Луцьку Кшиштофу Савіцкі вручили атрибути лауреата цьогорічної премії ім. Миколи Гоголя.

Це сталось 20 листопада в Луцькій Галереї мистецтв, повідомляє Волинська газета.

Письменник та громадський діяч, ветеран бойових дій в Афганістані Василь Слапчук із іншими достойниками вручив консулу з питань культури Генерального консульства РП у Луцьку Кшиштофу Савіцкі атрибути лауреата цьогорічної премії ім. Миколи Гоголя.

Ця відзнака, до речі, була заснована з ініціативи Національної спілки письменників України та міжнародних громадських організацій, а рік тому засновником премії стала Міжнародна літературно-мистецька Академія України, яка об’єднує відомих письменників, перекладачів, науковців та журналістів із 45-ти країн світу.
Рішення про відзначення лауреатів ухвалює Комітет із нагородження Міжнародною літературною премією імені Миколи Гоголя «Тріумф», до якого входять знані письменники і науковці.

Лауреатами стали кращі з кращих. Особливої уваги заслуговує відзнака поета, консула Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштофа Савіцкі (Польща, за поетичну збірку «Околиці світу»). У ній в стилі «білих віршів» пан Савіцкі представив вимогливій літературній аудиторій філософські роздуми над тим що було, що є і, мабуть, що буде…

Варто зазначити, що це вже друга літературна відзнака польського консула в Україні. Раніше Кшиштоф Савіцкі удостоївся честі отримати відзнаку імені Пантелеймона Куліша.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку зник чоловік
23 листопад, 2015, 10:28
Консул Польщі у Луцьку став лауреатом премії ім. Миколи Гоголя
23 листопад, 2015, 10:00