Що треба знати підприємцю, який переходить із спрощеної системи оподаткування на загальну

Що треба знати підприємцю, який переходить із спрощеної системи оподаткування на загальну
Платник єдиного податку може відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

Це можна зробити з першого числа місяця, що настає за звітним кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування, інформує сектор комунікацій Луцької ОДПІ.

Така заява подається до контролюючого органу не пізніше, ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу або року.

Фізичні особи-підприємці, які перейшли із спрощеної на загальну систему оподаткування, мають подати податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому відбувся перехід на загальну систему оподаткування із зазначенням авансових платежів.

Якщо податкова звітність з окремого податку складається з наростаючим підсумком, то податкова декларація за результатами останнього податкового періоду прирівнюється до річної податкової декларації. У такому випадку річна податкова декларація не подається.

Отже, якщо підприємець перейшов у IV кварталі зі спрощеної на загальну систему оподаткування, то він має подати до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси декларацію про майновий стан і доходи за звітний період, що дорівнює календарному кварталу, яка прирівнюється до річної декларації, та податкову декларацію платника єдиного податку за річний звітний період.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що треба знати підприємцю, який переходить із спрощеної системи оподаткування на загальну
23 листопад, 2015, 12:04