Водні ресурси Волині інвентаризують

Водні ресурси Волині інвентаризують
Суттєво оновити, а за потреби – створити повну базу водних об’єктів області, пересвідчитися у ефективності використання орендованих плес, а також проаналізувати рівень сплати оренди, словом, діяти за схемою, напрацьованою ще з 2014­го, коли на Волині взялися за інвентаризацію земель, ­ таке завдання визначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

При чому мета – цілком виправдана: додаткові надходження до казни, інформує прес-служба ОДА.

Відтак, до 1 квітня 2016­го на теренах краю уповноважені структури повинні здійснити інвентаризацію водних ресурсів. Нині ж готують відповідне розпорядження голови облдержадміністрації.

А зачепили тему, позаяк під час оперативної наради заслухали доповідь начальника управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Волинській обл. Тараса Куньчика про організацію роботи управління у 2015­му та перспективи діяльності відомства.

Що ж особливо непокоїть керівника відомства, так це порушення природоохоронного законодавства. Відтак цілком ймовірно, що відомство ліквідують, натомість створять рибний патруль.

Між тим чи не найголовніше питання – інвентаризації водних об’єктів та аналіз ефективності їх використання.

Прошу фіскальну службу долучитися до процесу, ­ зауважив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області. – Можливо, варто проконсультувати з колегами з інших областей?.. Окрім того рекомендую управлінню активніше працювати з сільськими, селищними, районними радами та райдержадміністраціями. Бо, якщо говорити відверто, то Кабінет Міністрів мало цікавить, що робиться на ставку у Горохівському райо­ні, тоді як для місцевої громади то – дійсно важливе питання. Думаю, згодом відповідне відомство матиме виключно фіскальні функції, бо ж рухаємося у рамках децентралізації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.