У Любліні встановлять пам'ятник жертвам Волинської трагедії

У Любліні встановлять пам'ятник жертвам Волинської трагедії
У польському місті Люблін буде встановлено пам'ятник жертвам Волинської трагедії. За задумом ініціаторів, пам'ятник буде служити примиренню поляків з українцями.

Міська рада прийняла остаточне рішення і дала згоду на встановлення пам'ятника. Громадську ініціативу підтримали більше тисячі жителів Любліна, інформує Радіо Польща.

«Це сигнал для всієї Польщі, який свідчить про те, що час мовчання про Волинський злочин закінчився. Ми повинні сказати правду, схилити голови, віддати данину пам'яті жертвам і будувати дружні відносини з нашими українськими сусідами. Цей пам'ятник буде служити примиренню з українцями. Ми встанемо тут всі разом - поляки й українці, помолимося і скажемо: ніколи більше», - говорить голова громадського комітету будівництва пам'ятника Здзіслав Когуцюк.

Згідно з планами, пам'ятник буде готовий влітку наступного року. Його вартість складе 50 000 злотих (майже 12 000 євро). На даний момент зібрано кілька тисяч злотих.

Пам'ятник поставлять в Сквері жертв Волинської трагедії, біля стародавнього кладовища. Його висота складе майже 6 метрів. На пам'ятнику буде написано: «На честь поляків Волині і південно-східних територій Польщі, жертв геноциду, вчиненого щодо поляків українськими націоналістами в 1939 - 1947 рр.».

На пам'ятнику будуть вирізані людські обличчя, а також православні і католицькі хрести. Автором монумента є місцевий муляр Вітольд Марцевич.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А на Волині коли поставлять памятникам убитим українцям від рук поляків та Армії Крайової. Чи слабо холопам про таке навіть на кухні мріяти?
Відповісти
Ідея не погана, але підпис є нездалим. Він принижує українців, ставить їх в один ряд із нацистами і більшовицькими комуністами, від рук яких загинули мільйони невинних людей.
Відповісти
Останні новини
У Любліні встановлять пам'ятник жертвам Волинської трагедії
23 листопад, 2015, 17:30