Волинянин був свідком убивства Кеннеді. ВІДЕО

Волинянин був свідком убивства Кеннеді. ВІДЕО
52 роки тому Америку сколихнуло зухвале вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді. Трагедія трапилась 22 листопада у Далласі під час подорожі з губернатором Техасу Джоном Коннеллі та дружинами політиків у президентському кортежі.

Після десятимісячного розслідування слідчі дійшли висновку, що Кеннеді убитив Лі Харві Освальд, пише Таблоїд Волині.

Як не дивно, але свідком тих далеких історичних подій став волинянин Авраам Запрудер. Більше того, саме він зафільмував момент вбивства, і згодом стрічка Запрудера стала головним доказом у справі про вбивство Кеннеді.
Та сама камера і Авраам Запрудер
Та сама камера і Авраам Запрудер

Стрічка Запрудера – це 26-секундний аматорський документальний кінофільм, знятий на кольорову механічну 8-міліметрову відеокамеру, найдетальніший з усіх відеодоказів вбивства Кеннеді, тому він став одним із найважливіших джерел для розслідування справи.

Авраам Запрудер народився 15 травня 1905 року в Ковелі, тут він жив до 15-річного віку. Хлопчик виріс у єврейській родині, початкову чотирикласну освіту здобув також у центрі Волині.

12 липня 1920 року Авраам Запрудер разом із родиною емігрував до США. Спочатку за кордон виїхав батько малого Авраама. Ізраель Запрудер мав облаштуватись у чужій країні, підшукати житло для родини. Переселенці з Ковеля оселились у Брукліні.

З юних років Авраам працював на виробництві одягу в Швейному кварталі Мангеттена. Ночами хлопець опановував англійську мову. У 28 років одружився з Лілліаною Ґроссман, згодом у подружжя народилося двоє дітей.
Підозрюваний в убивстві Лі Харві Освальд
Підозрюваний в убивстві Лі Харві Освальд

У 1941 році сім’я Авраама Запрудера переїхала до Далласу, там він почав працювати на місцеву компанію «Nardis» із виробництва спортивного одягу. Через вісім років Авраам Запрудер став співзасновником та президентом компанії «Jennifer Juniors Inc». Офіс Запрудера розташовувався за адресою 501 Елм стріт в офісному центрі Дал-Тех на Далей-Плаза, навпроти бібліотеки Техаської школи. Неподалік від свого робочого місця 22 листопада 1963 року Авраам Запрудер зняв на відеокамеру вбивство Джона Кеннеді.

Увечері 22 листопада з плівки зняли три копії. Оригінал і одна з копій залишилися в автора, дві інші копії передали управлінню Секретної служби США для розслідування вбивства. Через кілька днів популярний щотижневий журнал «Життя» викупив у Запрудера оригінальний запис за 150 000 доларів. Приблизно тридцять чорно-білих кадрів фільму опублікували в номері журналу від 29 листопада.

Зараз одна з копій запису зберігається в музеї в Далласі, присвяченому Джону Кеннеді. Музей розташований в будівлі книгосховища, звідки стріляв Освальд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зря на Освальда бочку катят
Відповісти
був комсоргом на заводі в Мінську)))
Відповісти
Останні новини
Волинянин був свідком убивства Кеннеді. ВІДЕО
23 листопад, 2015, 19:16