У Луцьку волонтери читали поезію зі сльозами на очах

У Луцьку волонтери читали поезію зі сльозами на очах
Поетичний майдан «Я волонтер і не тільки…» відгомонів дзвонами волонтерської поезій у Луцькій бібліотеці №10.

Про це повідомили в інформаційному відділі Луцької міської ради.

Захід був щедрим на гостей. Яскрава вбрана в кольори національного прапора читальна зала бібліотеки в річницю Майдану прийняла кращих людей нашого краю.

Поетичний майдан заповнили поезії волонтерів. Організатори намагалися не перетворювати захід на скорботний вечір, присвятивши його творчості волонтерів. Свої поезії явили на людський розсуд Любава Казмірчук, Ксенія Вдячна, Ольга Трохачова, Міла Грицай, читали вони і поезії один одного. Долучилися до декламування волонтерських творінь і актори аматорського театру «Вперше». Вони відкрили дійство віршем Петра Коробчука «Небесна сотня».

Під час заходу лунала музика і пісні від знаної волонтерської родини Балицьких. Донька відомих батьків Уляна Степаненко виконала пісню «Мальви». Родина Попиків, також відомих своєю волонтерською діяльністю, здивувала глядачів, підготувавши до річниці майдану вірш Любави Казмірчук «Усі, хто зараз захищає нас». Щоправда, розповісти вірш з першого разу у юної волонтерки не вдалося через сльози, малеча розплакалася після своїх же слів «Я хочу, щоб Україна перемогла».

Як не намагалися ведучі заходу Наталка Максимчук і Оксана Ганущак уникнути сліз на заході, – не вдалося. Поезія волонтерів і сльози маленької дівчинки розчулили усіх присутніх. А після виступу родини загиблого героя небесної сотні Василя Майсея, сліз було вже не стримати. Зала зависла у тиші, коли слово про сина мав батько Василя. Брат Роман також поділився спогадам про Василя, розповів про родинні стосунки з загиблим героєм.

Поряд з поезіями волонтерів виставлялися їхні картини, які слугували декораціями до заходу. Ці ж картини можна було придбати, виручені кошти будуть спрямовані на потреби АТО. Під час заходу мали слово волонтери Сергій Рижков («Самооборона Майдану»), Леся Тарасюк («Спілка Афганців»), яка представила свої творчі роботи - бісером вишивані картини та сорочки. Власну прозу читала волонтерка Ольга Валянік. Патріотичним репертуаром підтримав формат заходу гурт «9 нота» (соліст- Василь Притулюк, гітарист- Дмитро Траутман).

Поетичний майдан у книгозбірні завершився читанням трилогії волонтерів Майдану «Вітром війна увірвалась в хату» зі збірки «Поет Патріот» авторки Тетяни Мірошніченко, яку феєрично виконали актори аматорського театру «Вперше». Трилогія вразила своєю відвертістю і реалістичністю сучасних подій.

Фінальним акордом заходу стало спільне виконання пісні «Квітка – душа», яку заспівала Міла Грицай.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку волонтери читали поезію зі сльозами на очах
23 листопад, 2015, 18:30