Порошенко підписав закон щодо застосування спецконфіскації

Порошенко підписав закон щодо застосування спецконфіскації
Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення інституту спеціальної конфіскації, щоби усунути корупційні ризики при її застосуванні.

Закон повернуто з підписом від президента 23 листопада, про це йдеться на сайті Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

Нагадаємо, що Верховна Рада 10 листопада ухвалила закон щодо вдосконалення інституту спецконфіскації (№2541а) із пакету щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Згідно з законом, гроші, цінності, в тому числі кошти, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, інше майно, передані особою, яка вчинила злочин, передбачений КК, третій особі, яка отримала чи придбала у підозрюваної, обвинуваченої чи засудженої особи майно, одержане злочинним шляхом, у випадках, передбачених ч.1 ст. 96-1 КК, безоплатно або в обмін, на суму, значно нижчу ринкової вартості, або знала чи повинна були знати, що мета такої передачі – уникнення конфіскації або спеціальної конфіскації, підлягає спеціальній конфіскації.

Вищезазначені відомості щодо третьої особи повинні бути встановлені в судовому порядку на підставі достатності доказів.

Згідно з ч.1 ст. 96-1 КК, спеціальна конфіскація полягає у примусовому безоплатному вилученні за рішенням суду у власність держави грошей, цінностей та іншого майна у випадках, визначених цим Кодексом, за умови вчинення злочину, передбаченого статтею 354 та статтями 364, 364-1, 365-2, 368-369-2 розділу XVII Особливої частини КК, або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого зазначеними статтями.

Спеціальна конфіскація не може бути застосована до майна, яке перебуває у власності добросовісного набувача.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якраз добросовісні і будуть страдати.Наші олігархи і нша наволоч-крутелики не підпадають не під які закони.Їх тільки калашом можна зупинити красти,але в нас немає таких героїв.
Відповісти
Останні новини
Порошенко підписав закон щодо застосування спецконфіскації
23 листопад, 2015, 20:27