Ковельська пам’ятка архітектури в жахливому стані. ФОТО

Ковельська пам’ятка архітектури в жахливому стані. ФОТО
На території Ковеля розміщено більше трьох десятків пам’ятків архітектури місцевого значення, серед яких і цей одноповерховий будинок (на фото), збудований в кінці XIX століття.

Розташований він за кількасот метрів від Будинку Рад і зовсім поруч із Меморіальним комплексом Слави та алеєю Слави, по вулиці Степана Бандери, пише Про Ковель.

Ще кілька років тому тут кипіло життя, в будинку проживали цілими родинами. Вони доглядали за житлом і територією, що навколо нього. Але останнім часом приміщення «осиротіло», жильці його покинули, а на їхнє місце прийшли люди без постійного місця проживання. Пам’ятка архітектури місцевого значення перетворилася на пристанище для безхатьків.

На початку жовтня тут виникла пожежа, яка завдала чимало збитків: дах будинку частково згорів, вибиті вікна, двері, в кімнатах пошкоджені стіни. Тепер об’єкт історико-культурної спадщини міста має жалюгідний стан. І, судячи зі всього, нікому до цього не має й діла. Фактично в центрі міста «гине» будинок кінця XIX століття, а влада міста продовжує вперто мовчати, а головне - нічого для порятунку пам’ятки історії Ковеля не робити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельська пам’ятка архітектури в жахливому стані. ФОТО
24 листопад, 2015, 11:56