28 листопада у Луцьку - День пам'яті жертв голодоморів

28 листопада у Луцьку - День пам'яті жертв голодоморів
З метою гідного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні у Луцьку відбудуться скорботні заходи. Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк.

Про це повідомили в інформаційному відділі Луцької міської ради.

Цього дня на приміщеннях галузевих підприємств, установ, організацій міста буде вивішено Державний Прапор України зі скорботною стрічкою. Керівникам підприємств та установ міста рекомендовано утриматись від проведення 28 листопада цього року розважальних заходів.

Також заборонено звучання розважальних мелодій на ринках міста, у закладах ресторанного господарства та на території історико-культурного заповідника “Старий Луцьк”.

Аби вшанувати пам’ять безневинно убієнних жертв голодоморів в Україні, у суботу, 28 листопада, о 15-й годині на Театральному майдані у Луцьку розпочнеться скорботна хода, що завершиться мітингом-реквіємом на Замковій площі. Буде оголошено хвилину мовчання. Після цього відбудеться акція "Запали свічку!".

Під час проведення скорботної ходи та панахиди за загиблими від голодоморів в України буде зупинено рух транспорту через Братський міст, на вулицях Данила Галицького, Братковського, Замковій площі.

Також цього дня у бібліотеці-філії № 3 Луцької міської централізованої бібліотечної системи буде організовано тематичну експозицію архівних документів.

Запрошуємо лучан долучитися до скорботних заходів, що відбуватимуться у нашому місті, та запалити о 16:00 свічки на підвіконнях своїх осель в пам'ять про мільйони втрачених життів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Луцке не было голодомора. Зачем отмечать чужой день?
Відповісти
Ти бач, сєпари і на Волині є!!!
А чому не заборонена робота нічних клуюів??
Відповісти
Останні новини
28 листопада у Луцьку - День пам'яті жертв голодоморів
24 листопад, 2015, 15:12