У Володимирі поставили пам’ятник князю. ФОТО

У Володимирі поставили пам’ятник князю. ФОТО
На місці колишнього Свято-Михайлівського чоловічого монастиря у Володимирі-Волинському встановили пам’ятний знак Великому князю Литовському Войшелку.

Про це повідомляють у Володимир-Волинській міській раді.

27 липня пам'ятник освятив настоятель Свято-Успенського кафедрального собору отець Ярослав, який закликав берегти пам’ять предків і замислюватись про те, що ми залишаємо нащадкам.

Вшанувати пам'ять Великого князя прийшли представники міської влади, депутати, громадськість міста. Від імені присутніх квіти до підніжжя хреста поклали міський голова Петро Саганюк та секретар міської ради Олег Свідерський.

Місце встановлення – урочище «Михайлівщина», де колись був Свято-Михайлівський чоловічий монастир, вибрали не випадково. За переказами, саме на цій території був похований князь Войшелок Міндовгович.

Пам’ятний знак встановили з ініціативи міського керівництва, зокрема першого заступника міського голови Миколи Веремчука, який цікавиться історією краю, розповіли у міськвиконкомі.


Довідка

Войшелок Міндовгович (1225-1268) – син Великого князя Литовського Міндовґа.

Войшелок відновив створений батьком військово-політичний союз етнічних литовських та білоруських земель, та почав об'єднувати Литву та українські землі, опираючись на підтримку православного населення та місцевих князів.

У квітні 1268-го убитий під час перебування у гостях у галицько-волинського князя Василька Романовича (їздив до Свято-Михайлівського монастиря біля Володимир-Волинського) претендентом на литовський престол Левом I Даниловичем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі поставили пам’ятник князю. ФОТО
27 липень, 2012, 16:09