Українці розробили безпілотник-невидимку

Українці розробили безпілотник-невидимку
Центр безпілотної авіації НАУ розробив безпілотник із спеціальних композиційних матеріалів, що витримують великі навантаження і розсіюють сигнали радарів.

Про це повідомляє видання Bublbe.com.

Літальний апарат розроблений у Центрі безпілотної авіації Національного Авіаційного Університету. Він важить лише декілька кілограмів, його можна запускати без особливих технічних засобів.

Цей апарат можна використовувати як у мирних цілях, так і перетворити на набій найвищої точності влучення. Вантажопідйомність «Гайдамаки» - 1,5 кг, що дозволить йому підвісити бойовий набій, і він стане дуже точним «камікадзе».

«Він націлюється за допомогою встановлених на ньому приладів розпізнавання об'єктів. Він зроблений із спеціальних композиційних матеріалів, що витримують великі навантаження і розсіюють сигнали радарів; його неможливо засікти або ідентифікувати, а, отже, і знешкодити. «Гайдамака» може літати як на надмалих висотах, так і на висоті до 3 тисяч метрів на відстань до 40 кілометрів. Зрозуміло, що апарат можна використовувати також як розвідника, адже в нього є система, що дозволяє повернути його на базу», - зазначив заступник директора ЦБА НАУ Михайло Фузік.

Цей безпілотник зібрано з українських деталей, як і «Фурію».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.