У Ковелі міжнародний фонд допоможе стерилізувати собак-безхатьків

У Ковелі міжнародний фонд допоможе стерилізувати собак-безхатьків
Між виконавчим комітетом Ковельської міської ради та міжнародним благодійним фондом «Чотири Лапи» підписано меморандум про співробітництво.

До цієї благодійної організації міська влада звернулась за допомогою у впровадженні процесу гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин, що на сьогодні є досить актуальним, - пише kowel.com.ua.

«Чотири Лапи» був заснований в 1988 році в Австрії як благодійний фонд, що підтримує ініціативи із захисту тварин. З 1994 року проект працює на міжнародному рівні і має представництва у дванадцяти країнах.

Проект уже активно впроваджується таких містах України: Рівному, Житомирі, Миколаєві, Києві, Запоріжжі, Львові, Калуші. Основна діяльність – проведення вакцинації собак, що мешкають на вулицях, та позбавлення їх репродуктивної функції хірургічним шляхом з подальшою ідентифікацією.

Ці заходи дозволяють контролювати розмноження та чисельність безпритульних тварин.

Завдяки підписаному меморандуму місто розраховує на можливість отримати ресурси та досвід проведення системної та ефективної роботи з гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин, ‒ йдеться в повідомленні.

Як поінформувала координатор Олександра Лісчишина, у рамках реалізації проекту у місто приїжджає група спеціалістів, які відловлюють, обстежують та стерилізують безпритульних тварин. Вакцинованих та прооперованих собак зі спеціальними кліпсами на вухах повертають назад на вулиці міста. Зазвичай діє дві мобільні хірургічні клініки. Організація має всі відповідні дозволи та ліцензії на проведення вищевказаних робіт, використовує медичні препарати, дозволені українським законодавством.

У Ковелі впровадження проекту стане можливим, як тільки будуть узгоджені всі юридичні питання та українське представництво проекту отримає фінансування на наступний рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі міжнародний фонд допоможе стерилізувати собак-безхатьків
25 листопад, 2015, 17:50