Волинян «розводять» псевдоелектрики

Волинян «розводять» псевдоелектрики
На Волині усе популярнішим стає вид шахрайства, коли громадян ошукують так звані псевдоелектрики – їхніми жертвами стають здебільшого жителі сільської місцевості.

Про це повідомили 27 липня у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України у Волинській області.

Як правило, двоє або троє невідомих, не пред’являючи жодних документів, видають себе за працівників електромереж, кажуть у міліції.

Шахраї заходять до осель і вимагають гроші за послуги, пов’язані з електрикою. Люди не перевіряють документи, службові посвідчення й пускають до себе в домівки невідомих осіб.

Зловмисники заздалегідь знеструмлюють житлові приміщення, пошкоджують електроустановки, прилади обліку електроенергії, зривають пломби на лічильниках, а потім звинувачують господарів у крадіжці електроенергії. При цьому «липові» електрики озвучують фантастичні суми штрафів, залякують громадян, а потім пропонують вирішити питання «мирним» шляхом. Крім того, після таких візитів люди у людей зникають гроші або цінні речі.

Тому у міліції закликають бути обережними і не довіряти стороннім людям. В разі появи сторонніх осіб у оселях волинян просять негайно повідомляти про це міліцію за номером телефону «102».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.