Волинь організовуватиме взаємні візити з Аргентиною

Волинь організовуватиме взаємні візити з Аргентиною
В рамках ознайомлення з регіонами нашої держави з офіційним візитом на Волині перебувала надзвичайний та Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Україну та Аргентину віддавна пов’язують тісні зв’язки, котрі зародились ще після Першої світової війни. Саме тоді тисячі українців, зокрема й вихідців із Волині, у пошуках кращого життя виїжджали за кордон. Багато з них оселилися в Аргентині, а саме в провінціях Місьйонес та Чако. На сьогоднішній день близько 500 тисяч етнічних українців мешкають у цій країні за океаном.

– У 2000 році підписано Угоду про співробітництво між Волинською областю України та провінцією Чако Аргентинської Республіки, – нагадала заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Аргентинської Республіки в Україні Лілою Ролдан Васкес де Муан, котра в рамках ознайомлення з регіонами нашої держави перебувала з офіційним візитом на Волині.

Світлана Євтихіївна та Ліла Ролдан Васкес де Муан погодилися з тим, що особливо на теперішньому етапі слід поглиблювати двосторонні відносини між Аргентиною та Україною не лише на національному, але й регіональному рівні, тісно співпрацювати у сферах сільського господарства, тваринництва, туризму та культури. Позаяк – це є найефективніший спосіб, що сприятиме покращенню економічного розвитку обох держав.

Надзвичайний та Повноважний Посол також повідомила, що Президент Аргентинсько-Української торгово-промислової палати неодноразово відвідував Україну, любить цей край та готовий надавати допомогу у сфері економічного співробітництва. Відтак, задля впровадження задекларованого на папері ще 15 років тому в реальність, – запропонувала організовувати взаємні візити, налагоджуючи таким чином механізми співпраці.

Окрім цього, вона поцікавилася проблемами внутрішньо-переміщених осіб зі сходу країни та Автономної Республіки Крим, котрі нині проживають на Волині, та запрезентувала книгу, що розповідає про суперечку між Аргентинською Республікою і Сполученим Королівством Великобританії та Північної Ірландії щодо Фолклендських (Мальвінських островів).

Також Надзвичайний та Повноважний Посол запросила керівництво обласної державної адміністрації 17 грудня цього року відвідати презентацію інвестиційних можливостей своєї Батьківщини, котра відбудеться в Аргентинському домі у Києві.

До слова, Аргентинський дім за участю представників уряду України та керівництва Київської міської адміністрації було відкрито у столиці нашої держави 10 листопада 2015 року. Всього у світі їх налічується 4 – у містах Сан-Пауло, Париж та Рим.

Слід зазначити, що Ліла Ролдан Васкес де Муан упродовж більше восьми років виконувала обов’язки Посла Аргентинської Республіки в Україні і незабаром повертається на рідну землю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь організовуватиме взаємні візити з Аргентиною
27 листопад, 2015, 13:41