Як обирали заступників Ковельського міського голови. ФОТО

Як обирали заступників Ковельського міського голови. ФОТО
Численні представники громадськості міста, які були присутні в сесійному залі під час роботи чергової другої сесії міської ради, намагалися з’ясувати, кого ж обрали заступниками Ковельського міського голови, в депутатського корпусу після того, як питання ним уже було ухвалене.

Зацікавлені в прозорості обрання керівного складу, а також членів виконкому міста люди прийшли на засідання, щоб побачити і почути тих, хто протягом наступної сьомої каденції керуватиме Ковелем, пише ПроКовель.

Втім задовольнити свою цікавість вони так і не змогли, бо після обіду, коли питання і розглядалося, на засідання не з’явилися депутати Андрій Товстига та Ігор Прокопів (їх міський голова хотів бачити на посадах своїх заступників, - ред.).

Більше того, під час розгляду проекту рішення «Про затвердження першого заступника міського голови, заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів та керуючого справами виконавчого комітету міської ради» головуючий Олег Кіндер навіть не озвучив прізвища тих, кого ж він пропонує на вищезазначені посади. Але 29 голосів «за» і рішення ухвалено. Після цього залом «прокотилося»: «Кого ж обрали депутати?» Представники громадськості не розуміли, що відбувається.

Отож повідомляємо, що обрали вони першим заступником міського голови Михайла Гетьмана (секретаря міської ради шостого скликання), заступниками з питань діяльності і виконавчих органів стали Андрій Товстига, Ігор Прокопів (ці чиновники обіймали дані посади і при попередній каденції Олега Кіндера, - ред.), також не змінився і керуючим справами. Ним знову став Володимир Бойко.

Отож із керівним складом міста депутати більшістю голосів якось визначилися і сталося це доволі швидко, однак громадськість міста, яка прийшла на засідання сесії, а це фактично половина від усіх присутніх у залі, очікувала на розгляд питання «Про виконавчий комітет міської ради».

До речі, на засідання колегії ради головою депутатської фракції в міській раді, членом політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ігорем Пінісом, була озвучена інформація, що три з п’яти депутатських комісій рекомендували сесії включити до складу членів виконавчого комітету двох громадських активістів, яких на своїх зборах висунули громадські організації міста – Миколу Печенюка, голову ГО «Комітет громадського спротиву» та Людмилу Васковець. А це означало б, що тоді рада мала збільшити кількість місць у виконкомі. Наразі Олег Кіндер пропонував зупинитися на цифрі 11 (сюди не входять запропоновані ГО представники, - ред.).

Така поведінка очільника міста вкрай обурила громадськість і депутатів від партії «УКРОП», які під час вечірнього засідання ради виступили із заявою фракції: «…вважаємо, що неповага проявлена від Ковельського міського голови Кіндера О.О. до думки жителів міста, десятків ГО, воїнів АТО, підприємців Ковеля, волонтерів міста та громадських діячів у питанні формування складу виконавчого комітету Ковельської міської ради – є проявом повернення до часів Януковича… Є зрадницькою по відношенню до завоювань Революції Гідності, до жертовної боротьби проти зовнішнього агресора. Подібна позиція веде до ескалації протесних настроїв громади Ковеля…».

Під шаленим натиском присутніх представників громади Олег Кіндер таки поставив на голосування пропозицію від фракції «УКРОП» та Радикальної партії Олега Ляшка збільшити чисельність складу виконкому до 13 чоловік. В результаті «за» висловився 21 депутат, серед тих, хто був проти або утримався, представники від «Батьківщини» та «Свободи».

Після того, як ця пропозиція була схвалена, головуючий поспішив повідомити, що, мовляв, подальше вирішення питання переноситься на наступне сесійне засідання.

Отож членів виконавчого комітету Ковельської міської ради не затверджено. Натомість депутати більшістю голосів («утрималися» лише представники «УКРОПУ» та Радикальної партії Олега Ляшка) під численні вигуки із залу «Ганьба!» встигли затвердити встановлені надбавки до посадових окладів керівникам міської ради та її виконавчого комітету та їх преміювання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як обирали заступників Ковельського міського голови. ФОТО
27 листопад, 2015, 16:31
Послуги таксі в Києві*
27 листопад, 2015, 16:20