Абітурієнти-2016 вступатимуть у виші по-новому, - ЗМІ

Абітурієнти-2016 вступатимуть у виші по-новому, - ЗМІ
Конкурсний відбір-2016 буде проходити за новим переліком галузей знань і спеціальностей, затвердженим у цьому році.

«Виші зобов'язані опублікувати нові правила прийому на своїх сайтах до 15 грудня», - пише керівник освітніх програм Громадянської мережі «Опора» Ольга Стрелюк у своїй статті для ZN.UA.

«Вступники можуть не побачити окремих спеціальностей, оскільки деякі напрямки підготовки об'єднали воєдино. Наприклад, замість нинішніх трьох напрямків підготовки «журналістика», «реклама і зв'язки з громадськістю» і «видавнича справа та редагування», вступники побачать у додатках до Правил прийому лише одну спеціальність — «журналістика», - повідомила вона.

Крім того, за словами Стрелюк, напрям підготовки «прикладна статистика» може трансформуватися у спеціальність «економіка», а на базі напряму «міжнародна економіка» може виникнути дві спеціальності: «економіка» та «міжнародні економічні відносини».

У зв'язку з цим з 1 вересня 2016 року навчання студентів буде здійснюватися за новими освітніми програмами та навчальними планами.

«Обов'язковим конкурсним предметом залишається українська мова та література. Інші два визначає виш або обираються з переліку, запропонованого вищим навчальним закладом. Звертаємо увагу: потрібно буде подавати сертифікати ЗНО, видані у 2016 році. Тому, якщо випускники попередніх років планують вступати в наступному році, вони повинні реєструватися для участі у стандартизованому тестуванні-2016», - зазначила Стрелюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вони вже дістали зі своїм мінянням!
Відповісти
Останні новини
Абітурієнти-2016 вступатимуть у виші по-новому, - ЗМІ
30 листопад, 2015, 00:29