Україна нарощує експорт агропродукції в країни Азії

Україна нарощує експорт агропродукції в країни Азії
Сьогодні Україна активно нарощує експорт агропродукції в країни Азії - на 7,8%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський, передає прес-служба відомства.

За його словами, в цілому географічна структура експорту демонструє експортну переорієнтацію на країни Азії (частка експорту - майже 47%) та збереження основних позицій у торгівлі з країнами ЄС (частка - 26,4%).

«До десятки країн - найбільших імпортерів української сільськогосподарської продукції - увійшли: Китай, Індія, Єгипет, Іспанія, Туреччина, Нідерланди, Італія, Саудівська Аравія, Іран та Польща. За десять місяців 2015 р. до цих країн було експортовано продукції на шість млрд. доларів США, що становить 51,1% загального експорту сільськогосподарської продукції», - розповів перший заступник міністра.

Також він додав, що водночас ведеться робота з відкриття нових ринків збуту та розширення експортних видів продукції.

«Зокрема, відзначається зростання експорту по деяким товарним позиціям до країн ЄС, Азії, Близького Сходу та Африки. Для вітчизняних підприємств-виробників яєць було відкрито ринок Ізраїлю, відновлено експорт м’яса та м’ясних продуктів до Молдови, Вірменії, Узбекистану, Киргизії, молочної продукції – до Казахстану та Китаю», - розповів Краснопольський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна нарощує експорт агропродукції в країни Азії
30 листопад, 2015, 02:23